Израелското правителство единодушно е решило да закрие в Израел катарския

...
Израелското правителство единодушно е решило да закрие в Израел катарския
Коментари Харесай

Израел забрани излъчването на катарската телвизия „Ал Джазира“ на своя територия

Израелското държавно управление " единомислещо е решило " да закрие в Израел катарския ефирен канал " Ал Джазира " , заяви министър председателят Бенямин Нетаняху в обява в обществената мрежа " Екс ", без да даде повече детайлности за подхванатите ограничения, съобщи Франс прес.

Това стана, откакто израелският парламент одобри закон, допускащ краткотрайно закриване в Израел на задгранични телевизионни оператори , считани за опасност за националната сигурност по време на войната против палестинската организация " Хамас " в Газа, показва Ройтерс.



Междувременно израелските сателитни и кабелни оператори към този момент прекратиха излъчването на телевизия " Ал Джазира " след решението на израелското държавно управление да закрие активността ѝ в страната поради хипотетични пропалестински пристрастия.

 
The Government, today, unanimously approved the closure of Al Jazeera according to the proposal of Prime Minister Benjamin Netanyahu and Communications Minister Shlomo Karhi.
— Prime Minister of Israel (@IsraeliPM)
" В сходство с държавното решение излъчването на телевизия " Ал Джазира " в Израел беше спряно ", гласи известието на сателитния оператор " Йес " в неговата сателитна мрежа. Кабелният оператор " Хот " е подхванал аналогични дейности, оповестиха очевидци, представени от Ройтерс.

Израелският министър на връзките Шломо Кархи съобщи в " Екс ", че " неотложно е подписал заповедта против " Ал Джазира ", която влиза в действие на момента ".

Той добави, че е подсигурил, че " Ал-Джазира " повече няма да може да работи от Израел, и упрекна канала, че заплашва сигурността на страната.

По същото време беше оповестена заповед за конфискация на оборудването на малкия екран , подписана от Кархи.

Според документа са дадени указания за изземване на " оборудването, употребявано за лъчение на наличието на канала ", в детайли разказано в лист, който включва камери, микрофони, маси за редактиране, компютърни сървъри, компютри, съоръжение за предаване и мобилни телефони.

Директорът на бюрото на " Ал Джазира " в Израел и в окупираните палестински територии Уалид ал Омари съобщи пред канала, че израелското решение включва " прекъсване на излъчването на " Ал Джазира " в Израел на арабски и британски език и затваряне на офисите на малкия екран на територията на Израел ", както и " изземване на съоръжение " и преустановяване на достъпа до уеб страниците на канала от Израел.

" Това решение идва след акция... на крайнодесни министри " в израелското държавно управление, сподели той.

Израелската полиция нахлу в служеща за офис на " Ал Джазира " хотелска стая в Източен Йерусалим, оповестиха израелски чиновник и катарската телевизия.

В обществените мрежи се появи видеозапис с фрагменти от акцията, на които се виждат служители на реда в цивилни облекла, които демонтират телевизионно съоръжение в хотелска стая.

 
Déjà des images de la fin d’Al Jazeera en Israël

Évidement personne ne reproche cela au gouvernement Netanyahu
Qui en réalité n’en fait qu’à sa guise

Juste après que le cabinet israélien a voté la fermeture des opérations d’Al Jazeera en Palestine occupée, la police du régime…
— Bertrand SCHOLLER (@55Bellechasse)
Телевизия " Ал Джазира " осъди решението на израелското държавно управление да закрие бюрото ѝ в Израел, като го дефинира като " незаконно ", показва Франс прес.

" Осъждаме и жигосваме този незаконен акт на Израел, който нарушава човешкото право на достъп до информация ", се споделя в изказване на " Ал Джазира " на арабски език, оповестено в обществената мрежа " Екс ".



" Хамас " дефинира през днешния ден решението на израелското държавно управление да закрие бюрото на катарската телевизия " Ал Джазира " в Израел като " жестоко нарушаване на свободата на медиите ", целящо " скриване на истината " за войната в линията Газа.

Решението на Израел е " ответна мярка против ролята /.../, която " Ал Джазира " изигра в разкриването на закононарушенията " на израелската войска в линията Газа и на окупирания Западен бряг, съобщи палестинското ислямистко придвижване в изказване в " Телеграм ", осъждайки, по думите му " кулминационната точка на войната против публицистите от страна на Израел ", с " цел да се скрие истината ".

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР