Израелският милиардер Идан Офер и съпругата му Батия напуснаха изпълнителния

...
Израелският милиардер Идан Офер и съпругата му Батия напуснаха изпълнителния
Коментари Харесай

Най-богатият човек в Израел разкритикува ръководството на Харвард и се оттегли от борда му

Израелският милиардер Идан Офер и брачната половинка му Батия напуснаха изпълнителния съвет на " Харвард " в символ на митинг против метода, по който университетското управление реагира на терористичните офанзиви на Хамас против Израел.

" За страдание, вярата ни в управлението на университета е пречупена и не можем добросъвестно да продължим да поддържаме " Харвард " и неговите комисии ", сподели двойката в изказване за.

Идан Офер е натрупал положение, оценено на близо 20 милиарда $, съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg, където израелецът е на 80-о място.

Решението на милиардерите да се отдръпват от изпълнителния съвет на Harvard`s Kennedy School of Government се смесва с вихъра на несъгласия в университета след публикуването на антиизраелско изказване от коалиция от студентски групи.
 Кой финансира
Кой финансира " Хамас "? Криптовалути, благотворителни организации и още

Бюджетът на организацията възлиза на повече от $300 милиона

Това писмо упреква само Израел за смъртоносните офанзиви на Хамас, карайки някои студенти да се дистанцират от него.

Антиизраелското писмо не е главната причина семейство Офер да решат да подадат оставка и да подлагат на критика управлението на " Харвард ", сподели източник, осведомен с въпроса. Оставката беше предизвикана от метода, по който ръководителите на " Харвард " дадоха отговор на офанзивите против Израел, сподели източникът.

" Ние осъждаме тези, които се пробват да хвърлят виновността върху народа на Израел за зверствата, осъществени от терористичната организация Хамас ", споделиха семейство Офер.

" Нашето решение " да подадем оставка от борда " беше ускорено от неналичието на ясни доказателства за поддръжка от страна на управлението на университета за народа на Израел след трагичните събития от миналата седмица, съчетано с очевидното им отвращение да признаят Хамас за терористична организация ", споделиха милиардерите.

Бордът на университетът се ръководи от милиардера Дейвид Рубенщайн и включва бизнес и филантропски водачи, които поучават декана и са " измежду най-отдадените финансови поддръжници " на учебното заведение, съгласно неговия уеб страница.

Идан Офер е наследник на корабния милиардер Сами Офер, който в миналото беше най-богатият човек в Израел и умря през 2011 година, съгласно Forbes. Той има мажоритарен дял в Israel Corp., енергиен, корабен и химически конгломерат. Той също по този начин е контролиращ акционер в Kenon Holdings, записана в Ню Йорк холдингова компания.
 Над 40 самолетни компании анулираха полети до Израел - кои са европейските превозвачи
Над 40 самолетни компании анулираха полети до Израел - кои са европейските превозвачи

42% от всички планувани полети до и от Тел Авив са били анулирани при започване на седмицата

" С толкоз доста дезинформация, популяризирана от обществените медии, от значително значение е огромните международни институции да приказват с явен и категоричен глас в този сериозен миг ", смятат семейство Офер.

" Харвард " не разяснява оставката и рецензиите от страна на Офер. Вместо това университетът уточни видеоизявление, оповестено от президента на " Харвард " Клаудин Гей.

" Хората ме питаха къде сме. Така че, дано бъда явен. Нашият университет отхвърля тероризма - това включва варварските зверства, осъществени от Хамас ", сподели Гей. " Нашият университет отхвърля омразата - омразата към евреите, омразата към мюсюлманите, омразата към всяка група хора въз основа на тяхната религия, народен генезис или какъвто и да е аспект на тяхната еднаквост. "

Гей добави, че " Харвард " " отхвърля издевателството или заплашването на хора въз основа на техните вярвания " и " прегръща ангажимент за свободно изложение ".

" Този ангажимент се простира даже до възгледи, които доста от нас намират за нежелателни, даже възмутителни. Ние не наказваме или глобяваме хора за изложение на такива възгледи ", сподели Гей. И добави:  " Но това е надалеч от поддръжка ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР