Израелските сили навлязоха през нощта в административната столица на палестинците

...
Израелските сили навлязоха през нощта в административната столица на палестинците
Коментари Харесай

Израел проведе най-голямото нападение в Рамала от години

Израелските сили навлязоха през нощта в административната столица на палестинците Рамала в окупирания Западен бряг, убивайки 16-годишен юноша в бежански лагер по време на най-голямата им офанзива в града от години насам . Това оповестиха палестински източници на " Ройтерс " в понеделник.

Свидетели в Рамала споделиха, че израелските сили са вкарали десетки военни транспортни средства в града , който е седалището на палестинската власт, ръководена от президента Махмуд Абас.

Палестинското министерство на опазването на здравето заяви, че израелските сили са простреляли и умъртвили 16-годишния Мустафа Абу Шалбак , до момента в който нахлували в бежанския лагер Амари.

Палестинската осведомителна организация WAFA сподели, че борба е избухнала, когато израелските сили са нахлули в лагера , " по време на което са били изстреляни бойни патрони против палестински младежи ", ранявайки Абу Шалбак във врата и гърдите.

Израелската войска не отговори на искане за коментар.

Насилието набъбна в целия Западен бряг редом с войната в Газа , като минимум 400 палестинци бяха убити в конфликти с израелски бойци и заселници. Израел постоянно атакува палестински региони в територията, която окупира през 1967 година

WAFA заяви също, че израелските сили са нахлули в град Наблус на Западния бряг и са взривили дома на мъж , упрекнат преди този момент от Израел в осъществяване на офанзива, при която британско-израелска майка и двете й дъщери бяха убити през април на Западния бряг.

Мъжът, Моаз ал-Масри, беше погубен от израелските сили в Наблус предишния май.

Израелските сили задържаха минимум 55 палестинци при акции на Западния бряг през нощта, съобщи организация на палестинските пандизчии.
 Израел си присвои още земя в окупирания Западен бряг
Израел си присвои още земя в окупирания Западен бряг

Теренът граничи с огромно еврейско селище
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР