Израелската армия обаче обяви атаката на Иран като провалена, дори

...
Израелската армия обаче обяви атаката на Иран като провалена, дори
Коментари Харесай

Иран и Израел се разминаха в оценката на резултатите от операцията Спазено обещание

Израелската войска обаче разгласи офанзивата на Иран като провалена, даже и при потреблението на балистични ракети.

Тази нощ Иран за пръв път в историята атакува непосредствено върлия си зложелател Израел. Съобщава се, че Революционната армия е изстреляла десетки безпилотни самолети и ракети.

Армията на Израел означи, че Иран е изстрелял към 300 ракети, 99% от които са били прехванати от Израел и неговите съдружници.

Как Техеран видя резултатите от интервенцията

" Причината за интервенцията беше пресичането на алените линии от ционисткия режим ", съобщи началникът на генералния щаб на иранските въоръжени сили военачалник Мохамед Багери, представен от организация ИСНА. Той добави, че ответните удари против Израел са били сполучливи.

" Операциите ни завършиха и нямаме желание да ги продължаваме ", съобщи генералът, който посочи, че страната му сполучливо е блъснала две израелски военни бази.

Иранската държавна организация ИРНА твърди, че " в най-голямата военновъздушна база в Негев са нанесени съществени вреди ".

Нападението с кодово название " Спазено заричане " е било осъществено в отговор на гибелта на високопоставени ирански офицери в Сирия при хипотетичен израелски въздушен удар по иранското посолство в Дамаск по-рано този месец.

" Нашият отговор ще бъде доста по-масиран от снощните бойни дейности, в случай че Израел отговори на Иран ", съобщи ген. Багери. Той добави, че Техеран е предал през Швейцария предизвестие към Вашингтон, че поддръжка на израелски отговор против Иран ще докара до това американските военни бази в района да бъдат превърнати в цели.

В послание пред иранската държавна телевизия командирът на иранския Корпус на гвардейците на ислямската гражданска война генерал-майор Хосеин Салами съобщи, че всяка израелска офанзива против ползите, имуществото, чиновниците или жителите на Иран ще получи отговор на израелска територия.

Словесният отговор на Израел

Израелският боен представител Даниел Хагари изрично отхвърли концепцията, че нощната офанзива на Иран против Израел може да е била замислена като форма на проява, без съществени планове за нанасяне на вреди, съобщи ДПА, на която се базира Българска телеграфна агенция.

" Мисля, че Иран искаше да реализира резултати и не реализира такива ", съобщи Хагари пред медиите. Той дефинира потреблението на балистични ракети от Иран като очевидна ескалация.

Що се отнася до възможния израелски отговор, военният представител сподели: " Оценяваме обстановката, демонстрираме на кабинета проекта и сме подготвени да създадем нужното за отбраната на Израел. " Страната е готова за по-нататъшни закани от страна на Иран, увери Хагари.

" Хамас " поддържа Иран

Палестинската екстремистка формация " Хамас ", която води война към този момент над половин година против Израел в Газа, поддържа дейностите на Иран.

" Ние в " Хамас " считаме военната интервенция, извършена от Ислямска република Иран за естествено право и подобаващ отговор за закононарушението против иранското консулство в Дамаск и убиването на няколко от командирите на Революционната армия ", се споделя в публично изказване на " Хамас ".

Други бранители на Израел

Още в ранните часове на деня стана известно, че Съединени американски щати са помогнали на Израел при неутрализирането на иранските ракети и дронове. Кралските военновъздушни сили на Англия също оповестиха, че техни изтребители са употребявани за събаряне на ирански безпилотни самолети. Хагари в този момент заяви, че Франция също е измежду страните, взели участие в защитата на Израел.

" Франция разполага с доста положителни технологии, самолети, радари - и знам, че са съдействали за патрулирането на въздушното пространство ", сподели той, като добави, че не разполага с точни данни дали френските самолети са свалили някоя от ракетите, изстреляни от Иран.

Йорданското държавно управление също съобщи, че е прихванала " летящи машини ", проникнали в йорданското въздушно пространство по време на офанзивата с дронове и ракети, подхваната от Иран.

Йорданските въоръжени сили " ще се опълчват... на всяка опасност или нарушаване, които заплашват сигурността и сигурността на страната, нейните жители, въздушното ѝ пространство и територията ѝ, откъдето и да идват и с всички налични средства ", предизвести държавното управление. В изказването се акцентира, че въоръжените сили са " прихванали и обезвредили устройствата, които са проникнали във въздушното ни пространство предходната нощ ", и че парчета са паднали " на няколко места ", без да причинят пострадвания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР