Израел вече няма да издава автоматични визи на служители на

...
Израел вече няма да издава автоматични визи на служители на
Коментари Харесай

Израел се ядоса - спира визите за служителите на ООН

Израел към този момент няма да издава автоматизирани визи на чиновници на Организация на обединените нации, откакто упрекна международната организация, че е " съизвършител " в тактиките на " Хамас ", заяви " Гардиън ",

Говорителят на израелското държавно управление, Ейлон Леви, съобщи, че Израел ще преглежда молбите за визи от чиновници на Организация на обединените нации за всеки обособен случай.

Той упрекна Организация на обединените нации, че " прикрива " терористите, като съобщи, че тя не е осъдила групировката за хипотетичната ѝ активност в лечебни заведения и за кражбата на помощи, предопределени за цивилното население в Газа.

Този ход идва, откакто външният министър на Израел Ели Коен съобщи, че е инструктирал министерството си да не възобновява визата на чиновник на Организация на обединените нации в Израел.

В обява в обществената мрежа Коен съобщи, че държанието на Организация на обединените нации след терористичните офанзиви на " Хамас " на 7 октомври е било " срам за организацията и интернационалната общественост ". " Израел ще спре да работи с тези, които сътрудничат на пропагандата на терористичната организация ", добави той.

Днас стана ясно, че Израел е върнал телата на 80 палестинци, убити в Газа, откакто ги взе от моргите и гробовете, с цел да ревизира дали измежду тях няма заложници, оповестиха източници от здравното министерство на линията.
Телата, които са били превозени в Израел, са били върнати посредством Червения кръст на управляващите на " Хамас ", които са ги погребали в всеобщ гроб в Газа, споделиха източниците.

Фотограф на Агенция Франс Прес видя по какъв начин екскаватор спуска сините чували с тела в ров в Рафах, в крайния юг на тясната територия.

Около 250 заложници бяха отведени в линията Газа от бойците на " Хамас ", когато те нападнаха южен Израел на 7 октомври. При нападението починаха към 1140 души, по данни на Агенция Франс Прес, основани на израелски данни.

Около 129 заложници остават в плен в Газа.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР