Израел се запъти към урните за четвърти път за последните

...
Израел се запъти към урните за четвърти път за последните
Коментари Харесай

Израел отива за четвърти път на избори за последните две години

Израел се запъти към урните за четвърти път за последните две години, откакто ръководещата коалиция не съумя да реализира съглашение за държавния бюджет във вчерашните договаряния, заяви ДПА.

Парламентът автоматизирано се разпусна в среднощ, когато изтече крайният период за приемането на бюджета. Изборите се чака да бъдат създадени на 23 март.

Правителството обаче утвърди предложение на Министерството на финансите за различен механизъм, по който да се финансират държавните разноски през 2021 година

Премиерът и водач на партия "Ликуд " Бенямин Нетаняху и министърът на защитата и водач на партия "Синьо и бяло " Бени Ганц си размениха взаимни обвинявания за разпадането на държавното управление.

"Не желаех избори, партия "Ликуд " не искаше избори, ние непрекъснато гласувахме срещу това да има нови избори, само че Ганц се отметна от своите съдружни отговорности ", сподели Нетаняху, представен от ТАСС. При все това той даде начало на предизборната акция с обещанието, че политическата му групировка ще победи във вота.

"Нетаняху ни води към урните, тъй като не желае да отиде на съд. Ако някой твърди друго - или хитрува, или приказва нелепости ", написа Ганц в "Туитър ". Той и други критици упрекват премиера, че взима политически решения в опит да се измъкне от делото за корупция, по което е обвиняем.

Коалицията сред двамата противници, формирана с принуда за справяне с рецесията с ковид, имаше компликации през цялото време. Но напрежението през последните дни се ускори и всеки упреква другия в нарушение на съдружното съглашение.

Критици настояват, че с спора за бюджета Нетаняху се пробва да попречи да Ганц да поеме премиерския пост в края на идната година, както планува съдружното съглашение.
Друга тематика на различия са назначенията на съдии и пълномощията на министъра на правораздаването от партия "Синьо и бяло ", означи ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР