Израел назначи генерал Шломи Биндер за нов ръководител на военното

...
Израел назначи генерал Шломи Биндер за нов ръководител на военното
Коментари Харесай

Израел има нов ръководител на военното разузнаване

Израел назначи военачалник Шломи Биндер за нов началник на военното разузнаване, съобщи ДПА, като се базира на израелските отбранителни сили.

Предшественикът на Биндер, генерал-майор Ахарон Халива подаде оставка предишния месец, като съобщи, че по този метод " поема лидерска отговорност " след събитията от 7 октомври, когато бойци на " Хамас " и на други палестинки групировки нахлуха в Южен Израел и избиха към 1200 души, а към 250 души бяха отведени за заложници в линията Газа.

Израелският министър на защитата Йоав Галант се е съгласил с настояването на Халива да подаде оставка. Халива също така ще напусне и армията, откакто и там му бъде открит заместител.

Израелските сили оповестиха и промени в генералния щаб. Те са били контрактувани след дълъг развой на диалози сред Галант и началника на генералния щаб Херци Халеви. Тези ограничения обаче бяха разкритикувани от някои израелски депутати, които упорстват да се изчака до края на войната в Газа. Израелският министър на вътрешната сигурност от партия " Еврейска мощ " Итамар Бен-Гвир даже изиска Галант да подаде оставка след новината за измененията в генералния щаб.

Според новинарския уебсайт ynet новите назначения може да задълбочат разделянето сред политическото управление и службите по сигурността в страната. Според изданието има възходящо неодобрение в редиците на армията, че държавното управление не създава проект за бъдещето на линията Газа.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР