Израел назначи генерал Шломи Биндер за нов ръководител на военното

...
Израел назначи генерал Шломи Биндер за нов ръководител на военното
Коментари Харесай

Израел с нов ръководител на военното разузнаване

Израел назначи военачалник Шломи Биндер за нов началник на военното разузнаване, съобщи ДПА, като се базира на израелските отбранителни сили.

Предшественикът на Биндер, генерал-майор Ахарон Халива подаде оставка предишния месец, като съобщи, че по този метод " поема лидерска отговорност " след събитията от 7 октомври, когато бойци на " Хамас " и на други палестинки групировки нахлуха в Южен Израел и избиха към 1200 души, а към 250 души бяха отведени за заложници в линията Газа.

Израелският министър на защитата Йоав Галант се е съгласил с настояването на Халива да подаде оставка. Халива също така ще напусне и армията, откакто и там му бъде открит заместител.

Израелските сили оповестиха и промени в генералния щаб. Те са били контрактувани след дълъг развой на диалози сред Галант и началника на генералния щаб Херци Халеви. Тези ограничения обаче бяха разкритикувани от някои израелски депутати, които упорстват да се изчака до края на войната в Газа. Израелският министър на вътрешната сигурност от партия " Еврейска мощ "   Итамар Бен-Гвир даже изиска Галант да подаде оставка след новината за измененията в генералния щаб.

Според новинарския уебсайт ynet новите назначения може да задълбочат разделянето сред политическото управление и службите по сигурността в страната. Според изданието има възходящо неодобрение в редиците на армията, че държавното управление не създава проект за бъдещето на линията Газа, написа Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР