Израел нанесе тази нощ удари по северната част на ивицата

...
Израел нанесе тази нощ удари по северната част на ивицата
Коментари Харесай

Израел атакува Ливан, уби висши бойци на “Хизбула“

Израел нанесе тази нощ удари по северната част на линията Газа и по обекти на шиитска формация " Хизбула " в Ливан, съобщи Ройтерс. 
Прочетете още
Четири месеца откакто Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) се изтеглиха от Северна Газа, израелски танкове още веднъж нахлуха западно от Бейт Ханун, макар че към този момент не са влизали по-навътре в града. По думите на локални поданици израелците са обстрелвали учебни заведения, в които са подслонени разселени палестинци.  

Започналият нощес обстрел бе изключително натоварен източно от Бейт Ханун и Джабалия и продължи и тази заран в региони като Зейтун – едно от най-старите покрайнини на град Газа. Местни поданици описаха, че в границите на няколко секунди са били нанесен минимум 10 удара по главния път. 

Медици, както и медии на " Хамас ", оповестиха, че в Бейт Лахия, западно от Бейт Ханун, е била изумена джамия. При удара са били ранени няколко души. Пострадали са и хора, които са се били събрали на крайбрежния път, с цел да получат филантропични помощи, спускани по въздуха. Агенция Ройтерс отбелязва, че не е съумяла да удостовери тези известия посредством различен източник. 

Израелската войска заяви, че тази нощ от Северна Газа са изстреляни ракети и че е нанесла ответни удари, при които са били убити няколко ислямистки бойци. 

Според израелски медии системите за Противовъздушна отбрана на ЦАХАЛ са прехванали четири ракети, а склад в граничния град Сдерот е бил ударен от парчета, вследствие на което е избухнал пожар. Няма данни за жертви, добавя ДПА.

ЦАХАЛ дефинираха ответните офанзиви като " ориентирани и прецизни ".

" През миналия ден изтребители и други военни самолети на ЦАХАЛ поразиха към 25 терористични цели из линията Газа, в това число военна инфраструктура, постове за наблюдаване, терористи и пускови установки ", се споделя в изказване на израелската войска, представено от Ройтерс. 

Върховният комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Фолкер Тюрк осъди ударите по Газа и уточни, че жертвите са главно дами и деца. 

Удари по Ливан

Израелската войска през днешния ден заяви, че е нанесла въздушни удари и по обекти на " Хизбула " в Ливан и че е ликвидирала двама бойци на шиитската формация.  

" Хизбула " удостовери гибелта на един от своите членове - Хюсеин Азкул, само че не даде повече детайлности. Двама източници от сферата на сигурността, близки до групировката, обявиха пред Ройтерс, че Азкул е бил инженер в подразделенията за въздушна защита на " Хизбула " и че е взел участие интензивно в полевите интервенции на шиитското придвижване.

При различен израелски удар, нанесен тази нощ, е бил погубен войник от " Силите на Радуан " - елитно поделение на " Хизбула ", обявиха от ЦАХАЛ. " Хизбула " не удостовери гибелта му.

Малко откакто израелската войска популяризира информацията за най-новите интервенции против " Хизбула ", в Северен Израел се задействаха сирените за въздушна паника, отбелязва Ройтерс. 

Междувременно " Хизбула " популяризира изказване, в което твърди, че е атакувала с дрон израелски военни бази северно от град Акра. Досега " Хизбула " не беше атакувала обект, ситуиран толкоз във вътрешността в израелска територия.  

Вчера от Ливан бяха изстреляни повече от 30 ракети против Израел. Ден по-рано " Хизбула " съобщи, че е свалила израелски дрон, който е изпълнявал бойна задача в Южен Ливан.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР