Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Железопътна администрация Веселин Василев представи

...
Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Железопътна администрация Веселин Василев представи
Коментари Харесай

ИА „Железопътна администрация“ представи резултатите от проекта за хармонизиране на процеса при въвеждането на ERTMS

Изпълнителният шеф на Изпълнителна организация „ Железопътна администрация " Веселин Василев показа постигнатите резултатите по план HIPPOPS (Harmonised & International Procedures for Placing into Operation of Products & Subsystem). Той се извършва взаимно с националните органи по сигурност и органите за оценка на сходството на Италия, Франция и Белгия, посредством съфинансиране по Многогодишната работна стратегия за 2014 година на Механизма за свързване на Европа, бранш „ Транспорт ".

Основната цел на плана е опростяване, улеснение и хармонизиране на процедурите за въвеждане в употреба на бордови и пътни подсистеми ERTMS. Също по този начин и предприемането на нужните дейности за определяне на цялостно сходство с Решение 2012/88/ЕС на Европейската комисия по отношение на техническата спецификация за оперативна съгласуемост на подсистемите за надзор, ръководство и сигнализация на трансевропейската железопътна система.

В събитието участваха специалисти от шест държави-членки на Европейския съюз, които споделиха своята експертиза, както и положителни практики, сполучливи тактики и потвърдени решения при реализирането на процеса на въвеждане в употреба на ERTMS в техните страни. Освен с резултатите от осъществяването на плана, участниците бяха осведомени и с разпознатите съществени механически въпроси, които могат да зародят в процеса по издаване на позволения, както и общите принадлежности за реализиране на съгласуван развой.

Сред лекторите в мероприятието бяха Марко Гуайнацо, управител „ Бизнес развиване " в италианската компания RINA SERVICES, която е и координатор на плана, Ана-Пола Бушро, представител на компанията CERTIFER - орган за оценка на сходството на Франция, и Роберто Каламаи от националния орган по сигурност на Италия - ANSF, Борислав Аврамов от Национална компания „ Железопътна инфраструктура ", Ташко Николов от компанията Thales Group и Деница Кирева-Михова от органа за оценка на сходството на България - Tinsa. Гост на събитието беше Мартин Буска, „ Мениджър планове " в Изпълнителната организация за нововъведения и мрежи (INEA) на Европейска комисия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР