Изпълнителна агенция Медицински надзор“ (ИАМН) приключи проверка по самосезиране от

...
Изпълнителна агенция Медицински надзор“ (ИАМН) приключи проверка по самосезиране от
Коментари Харесай

Връзвана с колан 104-г. жена в болница във Видин: ИАМН на проверка, персоналът се е държал нечовешки

Изпълнителна организация „ Медицински контрол “ (ИАМН) завърши инспекция по самосезиране от излъчен ефирен репортаж, съдържащ изказвания за 104-годишна жена, връзвана за крайниците, до момента в който е била на лекуване в МБАЛ „ Света Петка “ АД във Видин, оповестиха от изпълнителната организация. От ИАМН допълват, че в репортажа са изразени подозрения от околните на дамата за регулярно даване на нужните й лекарства по време на нейния престой в болничното заведение.
В хода на инспекцията инспекторите на ИАМН са установили, че в здравната документи на лечебното заведение се съдържат данни за двукратна фиксация (имобилизация) на пациентката. Записите не съдържат реквизитите, които се изискват съгласно разпоредбите на лечебното заведение имената на членовете на екипа, осъществили мярката, и имената на медицинските сестри, водещи наблюдението. При втората фиксация в съответния медицински запис не е несъмнено нейното времетраене, което не би трябвало да надвишава оптимално избраното време до два часа.
Документираните дейности на медицинския екип не съответстват в описателната си част със мненията им, дадени в хода на инспекцията. Съгласно медицинския запис от този ден е закрепен низък десен крак с колан, а в мненията на ангажираните по случая чиновници се твърди, че фиксацията е осъществена с марля и бинт на дясна ръка. По тези констатации в границите на пълномощията на ИАМН проверяващата комисия е уведомила работодателя, че са налични предпоставки за формиране на произвеждане по ангажиране на дисциплинарна отговорност според Кодекса на труда, показват от ИАМН.
Анализът на здравната документи, обвързвана с ежедневния банкет на медикаментите, които пациентката е приемала преди хоспитализацията, е установил подозрения за пропуски в постоянното им даване по време на болничния и престой.
Инспекторите на ИАМН не са открили данни за позволени административни нарушавания, които да попадат в обсега на контролните пълномощия на организацията и да обосновават образуването на административнонаказателни производства, написа Българска телеграфна агенция.
За откритите обстоятелства и условия, с оглед преценка за следващи дейности по подготвеност, са известени Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Видин и Районна прокуратура – Видин. Министърът на опазването на здравето е известен с писмо за резултатите от инспекцията, показват от ИАМН.
От пресцентъра на изпълнителната организация оповестиха на 28 март, че ИАМН е почнала изключителна инспекция на Многопрофилната болница за интензивно лекуване (МБАЛ) „ Д-р Атанас Дафовски “ АД и на Центъра за незабавна здравна помощ (ЦСМП) – Кърджали.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР