Изометричните упражнения са много важни за общото здравословно състояние, защото

...
Изометричните упражнения са много важни за общото здравословно състояние, защото
Коментари Харесай

5 упражнения за повече сила и баланс

Изометричните извършения са доста значими за общото здравословно положение, тъй като оказват позитивно въздействие върху значими огромни мускулни групи. Те са базови и участват в съвсем всяка подготовка. Може би не сте знаели, че упражненията, които изпълнявате, се назовават по този метод. Някои от тях са доста добре познати, само че евентуално не знаете, че спадат към групата „ изометрични извършения “.

Какво значи „ изометрични извършения “?

Изометрията е цялост от извършения, при които се следи минимално мускулно редуциране, без да се съкратяват мускулните нишки. Действа се най-вече на правилата на противодействие, като това покачва мускулния тонус и развива мускулатурата, салдото, силата и играе основна роля за стройната фигура. При осъществяването на изометрични извършения дължината на мускула остава релативно непроменена, съгласно Майк Ранфон, фитнес инструктор и треньор, представен от realsimple.com.
свързани новини7099на 28.12.20213879на 25.09.2021
Всичко това значи, че изометричните извършения и придвижвания включват задържане в избрана позиция на тялото със или без добавена тежест, напън или задържане против имобилен обект. От огромно значение е вярното осъществяване на изометричните извършения, с цел да се предпазите от контузии и пострадвания, а и с цел да натоварите вярно и дейно мускулите.

Кои са най-популярните и ефикасни изометрични извършения, които да включвате постоянно в тренировките си?

1. Клекове с тежести.

Това е една класическа изометрия, която можете да изпълнявате както с добавени тежести, по този начин и със лично тегло. Важно е да държите коленете си тъкмо над пръстите на краката. Изнесете тежестта на тялото обратно, като издърпате таза оптимално. При клякане се постарайте коленете ви да образуват ъгъл от 90 градуса. При всеки клек задържайте за 1-2 секунди, по-късно се изтласкайте нагоре.

2. Преса с гири или дъмбели.

Легнете на пода. Свийте коленете. Гърбът би трябвало да прилепне компактно към пода без никакви извивки. Хванете тежестите с ръце, свийте в лактите. Започнете да свивате и разгъвате настрана от тялото. Свиването би трябвало да се случва до равнене на лактите в една линия с тялото. При всяко стесняване задържайте за няколко секунди, по-късно разгъвайте.

3. Мъртва двигателна сила.

Мъртвата двигателна сила е незаменимо упражнение за стягане на бедрата, седалището, корема и гърба. Изпълнява се, като краката заемат уголемен стоеж, колкото е дистанцията сред бедрата. В ръцете си държите тежести, гири, дъмбели или щанга. Спускате тежестта напред постепенно, като внимавате гърбът ви да остане в една низина. Когато торсът ви стане паралелен на пода, вдигнете и задръжте няколко секунди и вдигнете назад, написа az-jenata.bg

4. Сгъване на бицепс с дъмбели.

Едно от най-простите и най-често изпълнявани извършения е сгъването на бицепс с гирички или дъмбели. Изпълнява се, като ръката се свива напред към гърдите. Дланите са обърнати напред. Лактите са покрай тялото и не мърдат, до момента в който свивате ръце с тежест в тях. При всяко стесняване задържайте за 1-2 секунди.

5. Планк.

Упражнението планк е друга класика в изометрията. При него няма добавена тежест. Тежестта идва от личното ви тяло. Изпълнява се, като заемете поза, сходна на тази за лицеви опори. Китките би трябвало да са тъкмо под раменете. Гърбът е изправен в една низина с бедрата. Има разнообразни модификации на планк – върху лакти, със свити колене, непряк планк.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР