Изобретяването е част от човешката природа още от древността. Докато

...
Изобретяването е част от човешката природа още от древността. Докато
Коментари Харесай

Бебешка клетка, съединени обувки, цикломер: Тези изобретения ще ви шокират

Изобретяването е част от човешката природа още от древността. Докато доста неща са се трансформирали в основна част от всекидневието ни, някои изобретения са прекомерно странни, с цел да станат всеобщи. Те са по-скоро едно надникване в мозъците на техните изобретателни изобретатели.

Подслон на Морисън

A couple sleeping in a Morrison shelter in case of bombing in World War Il.
— Morbid Knowledge (@Morbidful)
По време на Втората международна война главно терзание на хората било къщите им да не се срутят върху тях по време на нощни въздушни набези. В опитат да се защитят, мнозина се сдобили с подслона на Морисън. Това представлявало покрито „ легло “, което трябвало да защищити спящия човек от това да бъде сплескан. Допълнителен бонус било, че можело да служи и като маса!

Цикломер

Amphibious Bicycle " Cyclomer " (1932) Paris, France
— Old Photos and Bacon (@OldPhotosBacon)
Велосипедите са приемали доста разнообразни форми, само че това, което прави Цикломера неповторим е, че е предопределен за потребление във водни басейни. Представен през 1932 година, Цикломерът е планиран с поплавъци и витло, с цел да може да се носи по вода и да се движи напред. Смята се за първия в света велосипед-амфибия.

Хоризонтално четене

Horizontal Reading Glasses:
— Toxel.com (@toxel)
Създадени да улеснят четенето в леглото, очилата Hamblin били създадени през 1936 година Чрез потреблението на перископ, тези очила разрешават на хората да лежат по тил и да четат, без да се постанова да напрягат вратовете си. Въпреки че е изобретено преди съвсем век, доста запалени читатели към момента употребяват тези очила и през днешния ден!

Прахосмукачка робот

Robo-Vac, a self-proppeled vacuum cleaner part of Whirlpool’s Miracle Kitchen of the Future, a display at the 1959 American National Exhibition in Moscow.
— Computer ♥ Records (@ComputerLove_)
Докато Roomba наподобява по-скоро като съвременно откритие, тези дребни прахосмукачки в действителност са били изобретени преди десетилетия. Патентован през 1957 година, прахосмукачката робот можела да се ръководи с отдалечено. Тя била част от Whirlpool Miracle Kitchen на бъдещето, обещавайки да направи домакинската работа лесна.

Радио количка

Radio pram, USA 1921. Pram provided with a radio, including antenna and loudspeaker, to keep the baby quiet.
— Giannis Eutuxiadis (@GiannisEutux)
Преди мобилните телефони и MP3 плеърите, хората разчитали на радиото, с цел да слушат обичаната си музика или с цел да чуят последните вести. Това била съществена част от всекидневието и хората почнали да слагат радиостанции на всички места, в това число в бебешките колички. Докато се разхождали с децата си, майките можели да създадат разходките си по-забавни, като слушат музика през това време.

Бебешки кафези

In this June 1937 picture, a nanny is seen supervising a baby suspended in a wire cage attached to the outside of a high tenement block window. The cages were distributed to members of the Chelsea Baby Club who had no gardens and lived at the top of high buildings.
— Yesterday Today (@YesterdayToday9)
Въпреки че няма безусловно никакъв метод сходно нещо да съществува през днешния ден, хората преди са имали кафези, закрепени отвън прозорците на жилищата си, в които поставяли бебетата си. По този метод те са мислели, че обезпечават на децата си чист въздух и здравословно излагане на слънце. За благополучие, практиката в последна сметка била прекъсната.

Машина за бръснене

Absolutely Fascinating Pictures For The Very First Time Last Week
One of the more ridiculous inventions of the 19th century was this, a " mass shaving machine " designed to shave a bunch of men all at once.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР