Изневярата е сред най-често срещаните причини за раздяла – особено

...
Изневярата е сред най-често срещаните причини за раздяла – особено
Коментари Харесай

3 качества, характерни за „серийните кръшкачи“

Изневярата е измежду най-често срещаните аргументи за разлъка – изключително когато се повтаря. 

Изневярата е тежка корист с доверието, която може мощно да нарани колегата. При това всеки взема решение самичък за себе си по какъв начин да постъпи, когато в връзките се появи сходна цепнатина. Обикновено си задавате въпроса: да простя ли, или да се разделя? От главно значение за това решение е какво тъкмо се е случило. И дали от съответния случай може да се извади заключението, че няма да се размине единствено с еднократно кръшкане. Но по какъв начин да разберем? Психотерапевтът Джордан Травърс е идентифицирала три признака:

1. Минал опит

Ако през детството не всичко е вървяло безпрепятствено в фамилията и се е стигало до травматични прекарвания и/или чести загуби, това може да се отрази върху държанието в интимната връзка. Така да вземем за пример хора, които са претърпели неприятни събития, по-често търсят разтуха извън. И за жалост освен под формата на положителен фийдбек или похвали, само че и на любовни афери. Ниското самочувствие се покачва, когато срещаме утвърждение и самопризнание. Освен това: който има изневеряващи родители, самичък е податлив към измяна. Това демонстрира проучване, оповестено преди няколко години в списание „ Personal Relationships “.

2. Страх от обвързване и загуба

Ако партньорът/партньорката ви не обича да е сам/а, съгласно Джордан Травърс също е евентуален симптом за „ сериен кръшкач “.  Проучване, оповестено през 2021 година в списание " Personality and Individual Differences ", е открило, че хора, които се опасяват от занемаряване и самотност, са по-предразположени към невярност. Причината: посредством третия човек, с който мами, погрешният сътрудник не се усеща толкоз уединен. Ще познаете тази податливост по това, че сътрудникът или партньорката ви се държи дистанцирано и не обича да приказва за личните си усеща – той/тя се пробва да резервира надзор над себе си и своите страсти.

3. Импулсивност вместо разсъдителност

Третото типично качество на „ серийния кръшкач “ е импулсивността. Тези хора елементарно се палят и работят, без да се замислят или да проучват държанието си. Постоянно търсят възбуденост и „ адреналинови импулси “, присъщи за тайната спекулация. Самооценката им не е изключително висока и изневярата е метод да получат самопризнание. Резултатите от изследване, оповестени през  2018 година в списание " Journal of Research & Health ", удостоверяват връзката сред импулсивност и нечестност.

Източници: psychologytoday.com, onlinelibrary.wiley.com

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР