Изненадващата оставка на Живко Коцев беше посрещната в Народното събрание

...
Изненадващата оставка на Живко Коцев беше посрещната в Народното събрание
Коментари Харесай

Депутатите изслушаха Калин Стоянов: Бил ли е Нотариуса секретен сътрудник на МВР?

Изненадващата оставка на Живко Коцев беше посрещната в Народното събрание с въпроси за аргументите. А в пленарната зала повече от два часа при закрити врата депутатите изслушваха вътрешния министър за това бил ли е Мартин Божанов-Нотариуса конфиденциален помощник на Министерство на вътрешните работи.

Няма да разреша името ми да се петни от политици за предизборните им потребности, ще потърся правата си в съда, съобщи той

Въпросът бе здаден от депутатите на силовия министър, само че при „ закрити врата “.

„ Той пристигна и сподели „ няма да ви кажа “. Той отхвърли да даде всякаква информация, базирайки се на държавна загадка. Този човек надменно отхвърли на народните представители “, сподели ген. Атанас Атанасов.

„ Дали е бил или не е помощник едно лице, без значение дали е Мартин Божанов или който и да е било различен, това съставлява държавна загадка. Дали едно лице е помощник или не – това по никакъв метод не му дава защита във връзка с него да не бъде осъществено наказателно гонене “, сподели министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов.

Никола Минчев сподели, че ще ги предложения още веднъж

Опозицията също не остана удовлетворена от чуването. 

„ Питахме какви контакти е имало с политици, служители на реда, магистрати., само че и да желая мъчно ще ви отговоря, тъй като ние не получихме отговори “, сподели Тошко Йорданов.

А Делян Пеевски прикани: „ Народното събрание може единствено да чуе, друго не може да направи, тъй като има разделяне на управляващите. Това би трябвало да си го свършат други управляващи и цялата истина би трябвало да се изнесе пред българските жители “.

Премирът в оставка съобщи изрично, че не е имало корупция в неговия кабинет

Идването на Калин Стоянов в Народното събрание предизвика и други въпроси. Сред тях –  за какво основният секретар на Министерство на вътрешните работи си потегли от поста. 

„ Днес изчезва основния секретар – никой не знае къде е. Калин Стоянов излъга, че в първия миг не знаел какво се случва с основния секретар. Г-н Стоянов има единствено двама шефа – единият се споделя господин Борисов, а другият се споделя – господин Пеевски “, сподели Кирил Петков.

По думите на Стоянов в случай че министър председателят в оставка знае за напън против основния секретар, то той би трябвало да каже какъв е бил той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР