Измамници се възползват от увеличеното онлайн пазаруване в празничните дни

...
Измамници се възползват от увеличеното онлайн пазаруване в празничните дни
Коментари Харесай

Пазете се: имамници се възползват от пазаруването онлайн по празниците

Измамници се възползват от увеличеното онлайн извършване на покупки в празничните дни и по тази причина бъдете деликатни. Ако получите позвъняване или известие за пратка, само че не сте поръчали нищо или никой не ви е предизвестил за нея, това е следващата машинация.

Ще ви изискат пари, само че най-после може да се окажете с източена сметка, тъй като по този начин причинителите събират данни на дебитни и кредитни карти.

В мобилните ни телефони към този момент пазим всички наши данни - от тези, които непринудено сме разгласили в обществените мрежи до тези, които сме запаметили за по-лесно посредством разнообразни наши профили. Включително и на дебитни и кредитни карти, с цел да плащаме когато и да е.

Затова, който се снабди с номера ни може да ни предложи какво ли не. От пералня, която сме спечелили, до есемес за изненадваща пратка, която ни чака в пощата. Накрая постоянно се стига досега, в който би трябвало да платим, а отсреща няма нищо.

" Обикновено тези офанзиви се случват на кампанийно равнище. Тоест сега имаме акция с " Български пощи ", а през годините сме виждали сходни с компании за превоз и логистика. Тук огромният зов към всички фенове е просто да бъдат деликатни ", съобщи Любомир Тулев, специалист по киберсигурност, написа Българска национална телевизия.
Най-заблуждаващи сега са измамите, при които е употребен изкуствен интелект. Жертвите са заблуждавани с по едно и също време потребление на текст, глас и облик. Но в държанието си крадците на данни си наподобяват.

" Може да има граматични и лексикални неточности в изрече им, само че те нормално се показват от някаква институция. Имаше опити, в които се използваше името на Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите, Европол, с цел да се даде спомагателна легитимност и престиж на това, което получавате ", добави Любомир Тулев.
В случая това не е първата машинация, при която е употребявано името на " Български пощи " - потребителите би трябвало да бъдат деликатни.

Oпитът на експертите по киберсигурност да открият причинителите сподели, че даже това да се случи мъчно може да им бъде потърсена отговорност, тъй като в множеството случаи те са отвън Европейския съюз и органите на реда в съответната страна не оказват подпомагане.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР