„Измамник по професия“- така пловдивската прокуратура определи задържания мъж, който

...
„Измамник по професия“- така пловдивската прокуратура определи задържания мъж, който
Коментари Харесай

Прокуратурата с предупреждение за професията измамник

„ Измамник по специалност “- по този начин пловдивската прокуратура дефинира арестувания мъж, който е измамил над 80 души от цялата страна с подправени разгласи за работа.

Жертвите са най-вече безработни. На тях той обещавал надомна работа. Като за задачата било належащо да му преведат избрана сума пари за материали.

Измамникът развивал сходни схеми от 2012 година, сподели Атанас Илиев от районна прокуратура - Пловдив.

Последната скица на 37- годишния мъж от Перник, работи в уебсайт за надомна работа.

“Той подава публикация в уебсайт за надомна работа за сглобяване на играчки. Хората се обаждат, след което той им желае по 42 лв., с цел да им изпрати материалите, с които да сглобяват играчките, с ангажимента, че като сглобят играчка, той ще им заплаща по 40 стотинки. Но сега, в който хората изпратят 42 лв., всичко за тях приключва”, изясни прокурор Илиев.
свързани новини7634на 12.02.2022
Справката за съдимост на измамника, направена от районната прокуратура в Пловдив показва, че мъжът се занимава с сходни схеми от 10 години, за които има влезнали в действие присъди и даже е лежал в пандиза.

“Затова действието е осъществено при рисков рецидив. Точно това ми даде основането да го нарека “Измамник по професия”. За нас той е такъв”, съобщи още прокурор Илиев. “Имаме работно обвиняване с 36 излъгани лица. Имаме оперативни данни за над 80 излъгани лица. И продължаваме да търсям хора, защото откриваме, че доста от потърпевшите не са подавали сигнали.”

Илиев прикани хората, станали жертва на такава лъжлива скица, да подадат сигнали, с цел да продължи работата по-делото.

Вчера районна прокуратура Пловдив се самосезира за втори тип машинация.

“Изпращат имейли от името на енерго сдружение, че би трябвало да се възвръщат суми за импортирани такси за ток. Целта е жителите да вкарат данните от кредитна или дебитна карта, с цел да могат след това измамниците да ги използват”, изясни новата скица прокурор Атанас Илиев, като показа, че дръзките измамници, е изпращали сходни имейли даже и до негови сътрудници.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР