Изложбата Съвременна българска фотография“ показва 43 снимки на най-добрите български

...
Изложбата Съвременна българска фотография“ показва 43 снимки на най-добрите български
Коментари Харесай

Съвременна българска фотография в Държавната художествена галерия в Пловдив


Изложбата „ Съвременна българска снимка “ демонстрира 43 фотоси на най-хубавите български фотографи, съобщи кореспондентът на БГНЕС в Пловдив.

Сред неповторимите фотоси посетителите ще видят тези на фоторепортера на Reuters Стоян Ненов – първият българин, притежател на премията „ Пулицър “ в категорията за „ Снимки от горещи вести “, Мартин Чичов – притежател на влиятелната премията за екшън фотографията от средата на 90-те, отразяваща зараждащата се скейт и стрийт просвета в България, Надежда Павлова – отличена с премия от Международния Олимпийски комитет за фотографията ѝ от връх Тодорка, портрета на Симеон Сакскобургготски, сниман от Георги Богданов и други.

Изложбата анонсира основаването на Дигитален списък на актуалната българска снимка, явяващ се естествено продължение на активността на фондация МУСИЗ в региона на актуалната снимка. Колекцията ще бъде дарена на Държавна организация „ Архиви “, където ще обогати и добави масивите ѝ.

Фотографиите покриват разнообразни интервали от най-новата история на Прехода, изобразяват публични персони и събития от значими исторически моменти. Фотосите са оповестени в пресата, книги, арт каталози, взели участие са в състезания и изложения.

Изложбата „ Съвременна българска снимка “ може да бъде прегледана до 30 септември в Градска художествена изложба – Пловдив. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР