Изложбата Красотата на многообразието, открита в Албертина модерн“ - сградата,

...
Изложбата Красотата на многообразието, открита в Албертина модерн“ - сградата,
Коментари Харесай

Красотата на многообразието, която можете да видите в Albertina Modern във Виена

Изложбата " Красотата на многообразието ", открита в „ Албертина модерн “ - постройката, където от фондовете на „ Албертина “ се излага модерно изкуство, демонстрира благосъстоянието и разнообразието на актуалните сбирки на виенския музей и вниманието, отделено на дамите и ЛГБТКИА - художниците, цветнокожите, туземците и самоуките, които се открояват на контрастния декор на старите майстори.

В разнообразни раздели пролетната галерия в „ Албертина модерн “ развива хармония на разнообразието, която „ разчиства " идеала на класическата воля за жанр и форма, преследвайки хубостта на гротеската, нечистото и потиснатото, както и давайки видимост на маргинализираното, отхвърленото и отклоняващото се от нормата. Изложбата е отдадена на съпротивата, овластяването и  „ отстояването на свободата да изразяваш личната си еднаквост " - от многоглавите същества на Франц Рингел, свързани с тръби, в цветните асамблажи на Верена Брешнайдер, направени от пластмасови цветя, фиби и декорации за коледни елхи, или в скулптурите на Джонатан Мис. 

 
    View this post on Instagram           
A post shared by Georg Herder (@georgherder)

По време на конференцията генералният шеф Клаус Албрехт Шрьодер съобщи, че задачата е обществеността да осъзнае, „ че разнообразието, което постоянно се възприема като опасност в всекидневието, в действителност обогатява ". Изложбата е формирана съвсем напълно от личната сбирка на музея. От 2000 година сбирката на „ Албертина “, в която съществена роля играят „ белите мъже " от Микеланджело и Дюрер до Рубенс, Гоя, Пикасо и Уорхол, непрестанно се уголемява за да се реализира многообразие. 

Изложбата, която развива хармония на разнообразието и се опълчва на идеала на класическата воля за жанр и форма, може да бъде посетена до 18 август.   

 
Ето още няколко изложения в Европа, които си заслужават пътуването

Lotte Laserstein, Evening over Potsdam, 1930 Staatliche Museen zu Berlin, Nationalgalerie © Lotte Laserstein Bildupphovsrätt 2023 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР