Изложба от 50 циркови плаката от личната колекция на телевизионния

...
Изложба от 50 циркови плаката от личната колекция на телевизионния
Коментари Харесай

Изложба от циркови плакати „Сънят на стария клоун“ откриха в Регионална библиотека „Захарий Княжески“

Изложба от 50 циркови плаката от персоналната сбирка на телевизионния водещ Драго Драганов бе открита в Регионална библиотека „ Захарий Княжески “. Тя съдържа защити плакати от огромната сбирка на ТВ водещия, събирана през годините и  наброяваща над 2000 броя.

Официален посетител на откриването бе зам.-кметът на Община Стара Загора Милена Желева. „ В навечерието на Празника на града, за мен е чест да участвам на откриването на тази неповторима експозиция. До в този момент в никакъв случай не съм попадала в този свят на цирковите плакати, на това по този начин удивително изкуство. Поздравявам и управлението на Регионалната библиотеката, за това, че го демонстрират на града. Имам доста въпроси за това по какъв начин се роди тази магия и с неспокойствие чакам да чуя отговорите “, приветства при започване на събитието Милена Желева.
-->
„ Осъзнавам, че сме на прага на един прелестен празник за Стара Загора и съм доста благополучен да бъдат тук и за първи път да показва галерия от персоналната си сбирка отвън София, където демонстрирах първата си такава. Нарекох тази галерия „ Сънят на остарелия смешник “, тъй като ние – порасналите, се връщаме постоянно в детството си насън. Всеки един от тези плакати има персонална история за мен. 50 плаката - 50 мига от моя живот “, показа Драго Драганов и описа забавни моменти от откриването и  запазването на плакатите.

Нестандартната галерия може да бъде прегледана до 29 октомври в библиотека „ Захарий Княжески “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР