Изложба живопис от фонда на ХГ Атанас Шаренков под надслов

...
Изложба живопис от фонда на ХГ Атанас Шаренков под надслов
Коментари Харесай

Изложба живопис в Хасково

Изложба живопис от фонда на ХГ " Атанас Шаренков " под надпис " С взор към съвремието " беше открита довечера в Хасково. Експозицията е осъществена по план " Културно многообразие в Хасково ". Той е  разработен в сходство с провежданите политики на Община Хасково за възстановяване на изискванията и качеството на показване на богатото културно завещание на територията на общината.
 
Проект " Културно многообразие в Хасково " се реализира с финансовата поддръжка на Програма PA14 " Културно предприемачество, завещание и съдействие " на ФМ на ЕИП 2014-2021 година Дейността по плана включва образуване на нови изложения и показване на културното завещание на Хасково и общината.
 
В изложба " Атанас Шаренков " към този момент са инсталирани нови системи за окачване на картини. Изградено е и живописно хранилище, където да се съхраняват експонатите от богатия фонд на галерията. От през днешния ден до 28 април ценителите на изкуството могат да видят експозиция от реставрирани и непоказвани до в този момент картини от фонда културната институция. Изработена е и 360 градусова разходка в галерията, оповестена на уеб страницата https://galleryhaskovo.com/virtualna-razhodka-galeria-atanas-sharenkov/
 
На експозицията бяха показани и подарени на посетителите пъзели с картини от фонда на галерията. Целта е да провокираме интереса на публиката и най-много на младежите към изобразителното изкуство, разяснява шефът на галерията Татяна Форева.
 
Проектът " Културно многообразие в Хасково " се осъществя от Община Хасково в партньорство с Художествена изложба " Атанас Шаренков " – Хасково, НЧ " Отец Паисий – 1925 ", с. Войводово, Община Хасково и  Норд Консълтинг (North Consulting Ehf), Исландия. Основната цел е да се подтиква изобретателната обществена смяна и използването на предприемачески метод в ръководството и достъпа до културно завещание на територията на Община Хасково.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР