Изкуственият интелект ще стимулира икономическия растеж в САЩ и други

...
Изкуственият интелект ще стимулира икономическия растеж в САЩ и други
Коментари Харесай

Икономиките, които ще се възползват най-много от технологиите с изкуствен интелект

Изкуственият разсъдък ще подтиква икономическия напредък в Съединени американски щати и други развити стопански системи. Не по този начин ще стоят нещата в Китай и нововъзникващите стопански системи обаче. Икономическият напредък, провокиран от изкуствения разсъдък ще усили световната конкуренция сред Пекин и Вашингтон.

Това сочи изследване на Capital Economics, представено от Bloomberg, което класира страните съгласно капацитета им да се възползват от изкуствения разсъдък.

Без изненада Съединени американски щати оглавяват класацията, следвани от Сингапур, Англия и Швейцария. Китай се подрежда на 18-то място или в средата на класацията, която се съгласи от 33 страни. Странитр, които са включени в класацията са със мощен потенциал за нововъведения и огромни вложения в изкуствения разсъдък. Някои от тях имат непоколебим регулаторен метод, който може да забави разпространяването на технологията, съгласно отчета.

" Изкуственият разсъдък евентуално ще помогне на стопанската система на Съединени американски щати да резервира надмощието си над Китай във връзка с Брутният вътрешен продукт ", се споделя в отчета на Capital Economics.

На стопанска система номер 2 Китай ще й се наложи да заобиколи рестриктивните мерки на Съединени американски щати върху износа на микрочипове, употребявани за в технологии с изкуствен интелект.

Съперничеството сред Китай и Съединени американски щати за пазарно водачество в технологиите за изкуствен интелект обаче може да има " позитивни последствия " за други страни, съгласно откривателите.
 Компаниите, които се
Компаниите, които се " давят " в изкуствен интелект

Бизнесът наподобява все по-объркан

Според отчета в случай че двете страни желаят да бъдат признати първо техните принадлежности за машинно образование, резултатът може да бъде по-бързо световно разпространяване на авангардни технологии.

В класацията участват и много европейски страни. Швейцария и Швеция са на четвърто и пето място. Германия и Ирландия са надлежно на 12-то и 15-о място. В класацията са и Испания, Италия, Полша и други.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР