Изкуственият интелект означава, че всеки вече може да бъде компютърен

...
Изкуственият интелект означава, че всеки вече може да бъде компютърен
Коментари Харесай

Край на „дигиталното разделение“: AI превръща всеки в програмист

Изкуственият разсъдък значи, че всеки към този момент може да бъде компютърен програмист, защото всичко, което би трябвало да направи, е да приказва с компютъра. Това сподели основният изпълнителен шеф на Nvidia Corp Дженсън Хуанг в понеделник, приветствайки края на „ цифровото разделяне “, предава Reuters.

Nvidia се трансформира в най-скъпата записана компания за полупроводници в света като главен снабдител на чипове и изчислителни системи за изкуствен интелект.

Миналата седмица компанията предвижда доходи за второто тримесечие с повече от 50% над упованията на Уолстрийт и сподели, че усилва предлагането, с цел да отговори на растящото търсене на своите чипове, които се употребяват за зареждане на ChatGPT и доста сходни услуги.

Хуанг разгласи, че изкуственият разсъдък води компютърна гражданска война.

Няма подозрение, че сме в нова компютърна епоха “, сподели той. „ Програмната преграда е необикновено ниска. Ние затворихме цифровото разделяне. Вече всички са програмисти – просто би трябвало да кажете нещо на компютъра “.

Според него развиването на изкуственият разсъдък и неговото мощно разгръщане ще засегне „ безусловно всяка промишленост “.

Хуанг разкри няколко нови приложения, в това число партньорство с най-голямата международна рекламна група WPP за взаимно AI цифрово рекламно наличие.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР