Изключително престижно представяне записаха двамата български състезатели Емона Иванова и

...
Изключително престижно представяне записаха двамата български състезатели Емона Иванова и
Коментари Харесай

Престижно представяне за българите на Световното по пара бадминтон

Изключително влиятелно показване записаха двамата български състезатели Емона Иванова и Димитър Павлов на Световното състезание по пара бадминтон, което се организира в Тайланд.

Емона Иванова се подреди на 13-о място на сингъл в тежката конкуреция на 23 състезателки в нейния клас. Тя приключи на 5-а позиция на двойки дами дружно с партньорката си Роса де Марко от Италия. Тандемът играе дружно от началото на 2023 година, като имат извоювани общо три бронзови медала в дисциплината. С 5-ото място на шампионата на планетата двойката затвърди позициите си в международната класация.

При смесените двойки Емона Иванова приключи на 16-а позиция с Ибрахим Аляев от Азербайджан.

Много мощно Световно състезание изпраща и българският представител при мъжете Димитър Павлов. Той приключи 17-и на сингъл, като попадна в група с бъдещия международен първенец Прамод Багат от Индия и представителя на домакините Сангил Сингха.

“Емона и Димитър демонстрираха доста положително израстване и дадоха най-хубавото от себе си. Изключителна воля и психическа устойчивост на Емона Иванова. Пътят е дълъг и малко по малко, имам вяра, че ще стигнем до върха. Благодарим на Министерството на младежта и спорта и Българската паралимпийска федерация, които направиха присъединяване ни допустимо “, показа старши треньорът Румяна Иванова.

Участието на Димитър Павлов беше подкрепено и от Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите в България.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР