Изключително голям интерес е предизвикала инициативата Трезор за идеи, която

...
Изключително голям интерес е предизвикала инициативата Трезор за идеи, която
Коментари Харесай

Предложения от 42 държави за сградата на БНБ – закрита гора, обществена баня и музей сред тях

Изключително огромен интерес е провокирала самодейността " Трезор за хрумвания ”, която би трябвало да даде концептуалната рамка за бъдещето на постройката на Българска народна банка. Зам.-кметът по просвета Пламен Панов съобщи, че са подадени общо 42  предложения за скъпата постройка на Малката основна. От тях 19 са от български колективи, а останалите 23 от чужбина – от  16 страни на три континента. Сред тях са Аржентина, Бангладеш, Тайван,  Китай и голям брой европейски страни.
Прочетете още
Единственото предложение, което няма да се преглежда е това от Русия. Причината е, че има решение на Сдружението на общините, да не вземат участие руснаци в подобен вид състезания поради глобите против страната им за войната в Украйна.

Всички хрумвания и планове, ще бъдат оповестени на страницата на плана „ Трезор за хрумвания ”. Сред тях има доста екстравагантни хрумвания – като закрита гора и даже социална баня.  Проектите включват разнообразни музеи на парите, археологически, архитектурен, даже на биоразнообразието. Също така  библиотека и български книжовен център, японски културен център, академия по изкуства, креативен хъб и споделено коукъринг пространство.

Комисията, формирана от Община Пловдив ще дефинира най-хубавите три оферти, като наградният фонд се е повишил от първичните 9000 лв. след спонсорски подаяние. Очаква се през юни да има определен победител, а по-късно Община Пловдив да стартира да осъществя и концепцията.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР