Изгражда се последният участък от бул. "Монтевидео", който прави връзка

...
Изгражда се последният участък от бул. "Монтевидео", който прави връзка
Коментари Харесай

Изгражда се последният участък от бул. Монтевидео

Изгражда се последният сектор от бул. "Монтевидео ", който прави връзка с новата метростанция номер 16 в столичния регион "Овча купел ". Целта е до началото на образователната година да приключат пътните работи и да бъде пуснато придвижването по булеварда, оповестяват от Столичната община.

Продължава работата по тротоарите. В момента по този сектор се построява подземната инженерна инфраструктура - тръбопровод, канал и електросистеми.

Продължават уличните поправки в София

След това ще се построи пътната част, като пътното платно ще има по две ленти за придвижване в посока, велоалея и тротоари. Ще се построи и ново улично осветяване. Това е последният сектор от новия бул. "Монтевидео ", който се построява от ул. "Акад. Константин Пашев " до ул. "763 ", и прави връзка с бъдещата метростанция 16 "Мизия ".

Бул. "Монтевидео " е построен от бул. "Никола Петков " до ул. "Акад. Константин Пашев " и сектора на кръстовището при ул. "Боряна " до ул. "763 ". Той бе построен дружно с цялостната реконструирания на съществени пътни обекти за регион "Овча купел " - бул. "Президент Линкълн ", сектор от бул. "Овча купел ", а сега се построява и нова ул. "Централна ", напомнят от Столичната община.

От там оповестяват, че през тази година е реконструирана и ул. "Николай Хрелков " в кв. "Горна баня ". Предстои да стартира построяването и на под земята паркинг под бул. "Монтевидео ". Той ще е над метростанция 16 и ще бъде за 270 автомобила.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР