Издирването на двамата български моряци, които паднаха зад борда на

...
Издирването на двамата български моряци, които паднаха зад борда на
Коментари Харесай

Издирването на двамата български моряци в Норвежко море няма да бъде подновено

Издирването на двамата български моряци, които паднаха зад борда на кораба на Българския морски флот „ Стара планина ”, няма да бъде възобновено. Това сподели за БТВ посланикът ни в Норвегия Вера Шатилова.

Смята се, че при неприятните метеорологични условия възможностите им да оцелеят са минимални. Вълните са достигали 9 м, а вятърът е бил със скорост 20 метра в секунда. Моряците не са носели избавителни жилетки, нито специфични костюми.

„ Човешкото тяло не може да издържи повече от един час, само че все пак избавителната интервенция продължи към седем часа ”, сподели дипломат Шатилова.

Късно нощес норвежките управляващи прекратиха избавителната интервенция по въздух. В акцията участваха два хеликоптера. Дори след отдръпването им корабът „ Стара планина ” траял да осветява и да обхожда региона с вяра двамата паднали зад борда да бъдат открити.

От управлението на компанията, притежател на кораба, не разкриват имената и длъжността на моряците, само че околните им са известени. Посланик Вера Шатилова изясни, че става въпрос за млади мъже.

Двамата са били ударени от висока вълна малко след 8:30 ч. сутринта българско време. Това е станало в намерено море, надалеч от норвежките териториални води – на близо 900 км от сушата. Сигнал е подаден от капитана.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР