Изданието Business Insider съобщи, че Apple е получила одобрение на

...
Изданието Business Insider съобщи, че Apple е получила одобрение на
Коментари Харесай

Apple патентова iPhone, който може да се навива на руло

Изданието Business Insider заяви, че Apple е получила утвърждение на своя патент за основаването на iPhone от ново потомство, който може да се навива във тип на руло вероятно за по-лесно преместване. Корпорацията от Купертино има намерение да употребява специфична матрица в екрана на това мобилно устройство, направена от гъвкаво стъкло с транспарантен полимерен пласт, който ще защищава мобилния телефон от повреди даже и мощни трептения.

В патента са показани няколко скици на сгъваем електронен екран за смарт телефон. OLED панелът може да се навива във вътрешността, като по този метод се контролира размерът на екрана на устройството.

„ Дисплеят може да трансформира положенията си: когато е разгънат и когато е изцяло плосък. Екранът се употребява за гледане, а когато е навит, може да се употребява за преместване и комфортно предпазване. Възможно е също по този начин електронното устройство да се употребява с отчасти навит нагоре екран “, се показва в документа на Apple.

Дизайнът на екрана включва потреблението на особено стъкло и спомагателни съставни елементи за основаване на предпазен пласт, който основава напън, с цел да защищити екрана, когато е навит. За да се предотврати строшаване при потребителските дейности, дисплеят има огромен брой датчици, които правят оценка натиска и реагират на жестове. Също по този начин, размерът на екрана на устройството ще може да се контролира, без да се допира предния панел.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР