Изчезнали са двама сътрудници на Върховния комисариат на посолството на

...
Изчезнали са двама сътрудници на Върховния комисариат на посолството на
Коментари Харесай

Двама индийски дипломати са изчезнали в Исламабад

Изчезнали са двама сътрудници на Върховния комисариат на посолството на Индия в Исламабад . За това заяви вестник The Times of India, представен от ТАСС.

В понеделник сутринта индийските дипломати не са отишли на работа, а връзката с тях е прекратена. Както отбелязва изданието, пакистанските управляващи, включително и външното министерство са осведомени за случая. Индиското външно министерство разисква въпроса за местонахождението на дипломатите с управляващите на Пакистан.

На 31 май управляващите на Индия оповестиха двама сътрудници на пакистанското посолство в Ню Делхи за личност нон грата, упрекнати в шпионаж. Това утежни връзките сред двете страни.

Както съобщи предходната неделя външнополитическото ведомство на Индия, посолството на страната в Исламабад не може обикновено да действа. За индийските дипломати е открита демонстративно наблюдаване, някои от тях срещат и опасност за персоналната си сигурност от страна на Междуведомственото разузнаване на Пакистан (ISI).

Външното министерство на Индия изиска от пакистанските управляващи незабавно да проверява тези произшествия и да обезпечи естествените условия за работа на индийските дипломати в сходство с Виенската спогодба за дипломатически връзки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР