Избраният за президент на Българския футболен съюз Георги Иванов и

...
Избраният за президент на Българския футболен съюз Георги Иванов и
Коментари Харесай

Георги Иванов и Христо Стоичков взеха участие в звезден турнир преди Конгреса на ФИФА в Тайланд

Избраният за президент на Българския футболен съюз Георги Иванов и легендата Христо Стоичков взеха присъединяване в показателен шампионат, който се организира в навечерието на 74-ия Конгрес на ФИФА в Банкок, Тайланд.

Своеобразната футболен конкуренция включваше звездни селекции, които представяха другите конфедерации, членуващи във ФИФА. Георги Иванов облече екипа на отбора на УЕФА, до момента в който Христо Стоичков игра за състава на Зона Океания.

Сред останалите участници в атрактивния шампионат личаха още имената на Луиш Фиго, Андрий Шевченко, Кларънс Зеедорф, Кристиян Карембьо, както и на президентите на ФИФА и УЕФА - надлежно Джани Инфантино и Александър Чеферин.

До финалния мач доближиха тимовете на ФИФА и УЕФА, а успеха бе за селекцията на международната централа, която надви с 2:0.

Тазгодишният Конгрес на ФИФА събра над 3000 представители на световното футболно семейство. Българската делегация включва още изпълнителния шеф на БФС Борислав Попов и ръководителя на Международния отдел Ивета Банкова–Стоянова. На срещата в Тайланд бяха разисквани редица значими тематики, свързани с развиването на играта, и в частност - на женския футбол.

Стоичков е със специфична покана като една от най-популярните персони в историята на играта. Работата на комисиите и Конгреса на ФИФА продължава четири дни, а събитието завършва на следващия ден.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР