Избраният за четвърти мандат кмет на община Ихтиман г-н Калоян

...
Избраният за четвърти мандат кмет на община Ихтиман г-н Калоян
Коментари Харесай

В Ихтиман кметът Калоян Илиев положи клетва, избраха Николай Начев за председател на ОбС

Избраният за четвърти мандат кмет на община Ихтиман господин Калоян Илиев постави клетва дружно с новоизбраните кметове на кметства  новите общински съветници за мандат 2023-2027 година Това стана на тържествена първа сесия в огромния салон на читалище " Слънце ". Гост на събитието бе националният представител от ГЕРБ-СДС Младен Маринов.
 
 Кметът Калоян Илиев получи своето уверение Кметът Калоян Илиев получи своето уверение Източник: Zonanews  Кметът Калоян Илиев Кметът Калоян Илиев Източник: Zonanews

Церемонията стартира с химна на България. Пред Секретарят на Софийска област госпожа Мая Цанова кметът, новите кметове на кметства и общинските съветници поставиха клетва да съблюдават законите, като се управляват от ползите на жителите в община Ихтиман и да работят за развиването и просперитета на града и общината.
 
 Общински съветници от ОбС-Ихтиман Общински съветници от ОбС-Ихтиман Източник: Zonanews
Председателят на ОИК - Ихтиман, връчи на новоизбраните общински съветници и кметове удостоверенията, с които са определени. Бе отслужен водосвет за здраве и триумф през новия мандат.
 
 Председателят на Общински съвет Николай Начев Председателят на Общински съвет Николай Начев Източник: Zonanews
Церемонията продължи с първа тържествена сесия на новия общински съвет. Николай Начев, най-възрастният общински консултант, откри и води първото съвещание на Общински съвет в Ихтиман. Той пожела на кмета Калоян Илиев да продължи да бъде добър, обективен и сполучлив. Доайенът на общинските съветници предложи дневният ред на съвещанието да е от 1 точка - избор на ръководител на Общински съвет. Бе определена комисия по избора от представители на 3 политически партии. 
 
Николай Начев предложи в комисията да влезе общинския консултант Георги Момчилов. Бяха препоръчани също за членове на комисията Веселин Георгиев, както и инж. Тоньо Кацаров. 
 
 Председателят на Общински съвет Николай Начев Председателят на Общински съвет Николай Начев Източник: Zonanews
Групата на ГЕРБ в лицето на госпожа Пелтекова предложи Николай Начев за ръководител на Общински съвет. От името на партия МИР бе препоръчана Милена Чомакова. 
 
Комисията предложи гласуването да е скрито, с хартиени бюлетини. След скрито гласоподаване с 10 гласа " за ", за ръководител на локалния парламент беше определен още веднъж господин Николай Начев.
 
 Калоян Илиев с общински съветници и депутатът от ГЕРБ Младен Маринов Калоян Илиев с общински съветници и депутатът от ГЕРБ Младен Маринов Източник: Zonanews
Кметът на община Ихтиман Калоян Илиев изрече благодарности към всички, които са му дали своят вот доверие за четвърти следващ път. Той показа очакванията си за една ползотворна и пълноценна работа с новият общински съвет, а след четири години се надява градът ни да наподобява още по-хубав и доразвит.
 
 Калоян Илиев, Николай Начев, Младен Маринов Калоян Илиев, Николай Начев, Младен Маринов Източник: Zonanews
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР