Избраните кметове на общини, кметства и общинските съветници в Хасково,

...
Избраните кметове на общини, кметства и общинските съветници в Хасково,
Коментари Харесай

Клетва положиха избраните в Хасково, Свиленград и Ивайловград

Избраните кметове на общини, кметства и общинските съветници в Хасково, Свиленград и Ивайловград поставиха през днешния ден клетва.

В регионалния център Хасково втори мандат на балотажа безапелационно завоюва досегашният кмет Станислав Дечев. В Свиленград също втори мандат получи Анастас Карчев, а в Ивайловград Диана Овчарова стартира четвъртия си кметски мандат. И тримата бяха претенденти на Политическа партия ГЕРБ.


Кметът на Община Хасково Станислав Дечев, новите 41 общински съветници от 9 политически обединения, както и кметовете на 34 кметства поставиха през днешния ден клетва и поеха локалната власт. За Дечев това е втори кметски мандат, за който той се пребори на балотаж и през днешния ден съобщи: „ За мен Хасково е живот, орис и идея. Благодаря за мощната поддръжка и за това, че хората не се поддадоха на злостната акция и нечестните похвати на някои от претендентите за власт. Благодаря Ви, хасковлии, че още веднъж проявихте мъдрост и предвидливост, че гласувахте с Хасково в сърцето си и повярвахте, че Хасково може! “

Областният шеф Гинка Райчева води церемонията по полагане на клетвата в зала „ Хасково “. Тя поздрави определените и акцентира: 10 ноември ни донесе доста хубави неща и измежду тях най-хубавото- правото на персонален избор и избор в интерес на обществото. Но по този начин и не се научихме да почитаме избора на другия. Радвам се, че общинският съвет в Хасково е толкоз цветен и се надявам вие да ни научите да почитаме мнението на другия, гледната му точка, защитавайки своята лична. “


Първото съвещание управлява най-възрастният общински съветник- Георги Иванов, който като претендент за кмет отпадна от балотажа единствено с 272 гласа и апелира резултата в съда. От трибуната на хасковския локален парламент през днешния ден той прикани новоизбраните съветници и кметове: „ Нека високопарните думи да останат някъде във въздуха, а да мислим за това, което ни следва! “. Иванов направи къс разбор на предизборната акция и изборните резултати, като поздрави особено новите кметове на селата Клокотница и Малево, преборили се с фиктивно регистрирани там. Специални поздрави имаше за Движение за права и свободи, както и за ГЕРБ, които потвърдили, че обединяването е мощ.


За ръководител на Общинския съвет в Хасково за трети мандат бе определена Таня Захариева. В тайния избор с присъединяване на 40 съветници за нея гласоподаваха 27. Предложеният от ПП-ДБ Мартин Узунов получи вота на 10 от съветниците.


Председател на Общински съвет в Свиленград за втори мандат ще е Георги Еленков, който незабавно насрочи за 15 ноември последващо изключително съвещание за съставяне на работни комисии.

Заместник-кметът Мария Костадинова раздаде особено готови дарове от администрацията. На кмета на общината арх. Карчев тя подари позлатен джобен швейцарски часовник с благопожелание да отмерва изпълнените му обещания. Всеки общински консултант получи картина от детската галерия „ Осмели се да мечтаеш ”, проведена от Лайънс клуб „ Свилена ”, и значка за мандат 2023-2027 с герба на Свиленград, а кметовете на селата получиха книги за историята на общината.

След клетвената гала общинските съветници организираха първото си съвещание, което бе водено от най-възрастния измежду тях - Кирил Търпов.

 Гост на тържествената сесия в Свиленград бе старозагорският митрополит Киприан.


В Ивайловград церемонията по полагане на клетва и избор на ръководител на локалния парламент към момента не е приключила.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР