Избрал да е лице на късмета, пловдивският коминочистач с подходящото

...
Избрал да е лице на късмета, пловдивският коминочистач с подходящото
Коментари Харесай

Пловдивски коминочистач: Мислете за щастие, не за грижи

Избрал да е лице на шанса, пловдивският коминочистач с подобаващото име Христоско насочи благопожелание пред БГНЕС в Пловдив: " По-малко да са пожарите, породени от запушени комини тази зима ".

Рязкото захлаждане прави пожеланието напълно настоящо. Макар и най-често просто да върви по улиците в съвършен оперетен тип, с чиста четка, и да се оставя да го пипнат за шанс, Христоско е ревностен във връзка с главната си работа и неотдавна показва пред японски кино екип по какъв начин се чисти комин. Изчиства даже не един, а два. А филмът с негово присъединяване е гледан от 35 млн. души в света. Христоско откри място в него паралелно с още двама занаятчии, египтянин, който прави парфюми, и занаятчия на шапки от Панама.

Христоско е кръстен с божественото име, с цел да задържи живота в фамилията си - преди него родителите му изгубили четири деца. Той е от Хасковско, само че неналичието на работа го прогонила да търси прехранване в Пловдив.

" В зората на демокрацията парното още си беше включено на всички места в огромния град, само че малко по малко дървата отново излязоха на мода - или като по-евтин източник на топлота, или като признак на камини в първокласни жилища ", разсъждава Христоско.

Така или другояче той си намира работа, а в свободното време изнася своя самоинициативен, само че изискан и харесван театър на шанса. Убеден е, че в действителност го подарява на хората. Наред със Стефчо Автографа и клоуна Кени, той е третата жива градска легенда на Пловдив сега. Винаги сериозен, постоянно вежлив и постоянно с пожеланието: " Мислете за благополучие, не мислете за грижи. Че то е като запушен комин, след това стават пожари ".

фотография:  jeffery wright 

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР