Изборният ден в Пловдив протича спокойно и без затруднения. В

...
Изборният ден в Пловдив протича спокойно и без затруднения. В
Коментари Харесай

Разочаровани гласоподаватели в Пловдив заради неработещи машини

Изборният ден в Пловдив протича умерено и без усложнения. В четири секции обаче машините не стартираха и по този начин гласуването протича единствено с хартиени бюлетини.

Избирателната интензивност в Пловдив към 11:00 часа остава най-ниска в страната - 6,16%, за региона тя е 7,61 на 100. В една от секциите, където машината не проработи, техникът се опита да я включи, само че откри, че става дума за проблем със софтуера, тъй като се появява надпис, че тя не е синхронизирана. Така урните, които са предопределени за машинен избор останаха празни.

В 76-а и 77-а СИК хората споделиха, че поради напълно хартиения избор са разочаровани, а някои даже си тръгвали. Представители от тези комисии избраха да отидат да гласоподават машинно по адресната си регистрация, а не в секцията, в която работят поради дефекта.

Валя Вълкова - зам.-председател на 77 СИК: " Нашата машина не работи, по тази причина и доста от хората се връщат да гласоподават, казусът от през вчерашния ден, всичко, което е подадено като сигнал ".

Златиян Генчев – механик: " Проблемът е чисто механически - софтуерно, тя не може да започва, тъй че да стартира гласоподаване на машина. Всичко, което сме могли да създадем на терен, е направено ".

Мария Лашева: " Лишават хората от право на избор с какво би трябвало да гласоподават ".

Теодора Славчева: " Разочарована съм, че машината не работи. Повече имам вяра в машинното гласоподаване, нямам доверие на хартиени бюлетини ".

Пред учебно заведение в Асеновград пък на трафопоста е имало пропагандни материали. Разпоредено е те да бъдат отстранени.

Вижте повече в директното включване на Нели Ангелова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР