Изборът от видове клетки на пазара доближава огромното разнообразие от

...
Изборът от видове клетки на пазара доближава огромното разнообразие от
Коментари Харесай

Коя е най-подходяща клетка за канарчета

Изборът от типове кафези на пазара приближава голямото многообразие от птици. Това оптимално усложнява избора на подобаващ тип и размер клетка. Важното е да заложите на безвредна, комфортна за обслужване и оптимално удобна за птицата клетка. Това важи изключително доста за канарчетата, които са извънредно податливи на страсти от заобикалящата ги среда.

Основният детайл е размерът на клетката. Независимо от типа на канарчето, най-подходящи са най-големите, които може да си позволите. Така вашият любим ще има оптимално витално пространство.

На пазара могат да се открият кафези за канарчета с разнообразни форми. Едни от най-неподходящите за канарчетата са цилиндричните. Те са прекомерно дребни. Освен това птицата се усеща несигурни в цилиндрична клетка.

За канарчетата дължината на клетката е по-важна от височината. Те летят из клетката, с цел да си обезпечат придвижване. Поради това оптималната ѝ широчина им обезпечава пространство за по-удобен полет. Високите кафези са подобаващи за огромни птици, като папагалите. В тях те обичат да се катерят.

Друг значим миг е дистанцията на пръчките на определената клетка за канарче. Съобразете го с вашето птиче, тъй че да не разрешат то да си заклещи крилото, главата, крачето или клюна сред тях. Това може да се окаже съдбовно. За канарчето са подобаващи както отвесните пръчки, по този начин и хоризонтално разположените пръчки.

Добре е, когато купувате клетка за канарчето, да заложите на качеството. Разбира се, добре направената професионална клетка от висококачествени материали е с висока цена. Тя обаче си коства парите, защото е освен несравнимо по-безопасна, само че и устоя доста повече от евтините оферти.

Подходящи за всички птици са клетките, направени от безвредни нетоксични материали, като неръждаема стомана или прахово боядисана стомана. Освен че са в пъти по-безопасни, образно те наподобяват по-добре от евтините различни артикули. Избягвайте и старите, боядисани кафези и тези, направени от галванизирана тел, съдържаща цинк.

За да избегнете заклещването на птицата, най-добре е да избегнете комплицираните дизайнерски решения, като спомагателни малки врати с резета или други елементи. Те са евентуален капан за вашето канарче. Острите ръбове също са евентуална опасност.

Избраната клетка би трябвало да е лесна за почистване и развъждане на канарчето. Най-добри са тези с изтеглящи се долни табли, които лесни за разчистване. Широките порти пък улесняват сервизния достъп до вътрешността. Хигиената е от извънредно значение за здравето и комфорта на птицата. Предпочитани са кафези за канарчета от неръждаема стомана.

Вижте примерни цени и разгласи за кафези на птици.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР