Ивайло Станчев ще поеме от Алексей Лазаров позицията главен редактор

...
Ивайло Станчев ще поеме от Алексей Лазаров позицията главен редактор
Коментари Харесай

Ивайло Станчев става главен редактор на Капитал

Ивайло Станчев ще поеме от Алексей Лазаров позицията основен редактор на " Капитал " от 1 юни.

Алексей е отпред на редакцията през последните 10 години. Под негово управление са издадени над 515 броя на седмичния вестник. Успоредно на това " Капитал " се развиваше като пълнокръвна цифрова медиа, съответна на изменящите се потребителски привички и технологии в новинарската промишленост.

Неотдавна в една от бележките си във връзка 30-годишнината на вестника Алексей беше написал, че медийните години не са като елементарните, 30 се равняват на стотици. Той е в " Капитал " от стотици години в този смисъл. Започва като стажант през 1996-та и минава през разнообразни позиции - кореспондент, редактор на секцията " Медиа и реклама ", след това " Политика ", образен редактор, заместител основен редактор, ръководещ редактор и след това основен редактор.
" Сигурен съм, че " Капитал " ще продължи да основава стандартите на модерната българска публицистика и да е една от платформите, които съхраняват свободата на медиите в България ", споделя Алексей Лазаров. Решението си да се отдръпна от позицията основен редактор разяснява: " Светът и методът, по който си ги обясняваме, се трансформират извънредно бързо и нуждая се от свежа вероятност и време отвън новинарския цикъл, с цел да видя какъв е новият метод да описваме истории ".

Пред Ивайло Станчев стои не по-малко сложната задача да преведе " Капитал " през идната вълна от промени, които чакат медиите. Индустрията е изправена пред следващата огромна промяна, обвързвана с навлизането на генеративния изкуствен интелект. В същото време задълбочаващите се разделения в обществата и фрагментацията на публичния спор слагат съществени провокации пред публицистиката.

Ивайло Станчев до момента беше ръководещ редактор на " Капитал ". Той се причисли към екипа на вестника преди седем години, първоначално като кореспондент с сектор " Енергетика ", а по-късно като редактор на отдел " Икономика ". Преди това, в продължение на 10 години, е работил във вестник " Банкер ".

" За мен, новата ми роля е на първо място голяма отговорност, тъй като " Капитал " е институция, една от най-влиятелните медии в страната. Читателите ни разчитат на задълбочена и справедлива информация, която да ги ориентира, да им оказва помощ да взимат решения ", споделя Ивайло Станчев. Още: " Това което ми дава убеденост и мотивация, е страхотният журналистически екип и полезностите, които ни сплотяват ".

" Капитал " е най-голямата бизнес медиа в страната. Сайтът е посещаван от 900 хиляди неповторими консуматори на месец. Лоялната публика е 26%, записаните консуматори са 200 хиляди, 100 хиляди са избрали да получават имейл бюлетините, броят на корпоративните и самостоятелните клиенти пораства непрестанно.

В редакцията работят 46 публицисти и редактори, които поддържат високи професионални стандарти и са ангажирани със спазването на етичния кодекс на българските медии. Анализът и инспекцията на обстоятелствата, както и задълбоченото показване на информацията са в основата на работата на екипа.

Ивайло ще е седмият основен редактор на " Капитал " от основаването на вестника през 1993 година. Редакционната позиция на медиата е построена върху схващането, че свободното предприемачество, персоналната независимост и отговорността към средата, в която живеем, са значими предпоставки за разцвет.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР