Иван Саздов е завършил художествената академия в София. Дълго време

...
Иван Саздов е завършил художествената академия в София. Дълго време
Коментари Харесай

Иван Саздов, майстор на бижута от кехлибар: Радвам се, че на фермерските пазари на Lidl има място и за духовна храна


Иван Саздов е приключил художествената академия в София. Дълго време е работил като художник по костюмите в Народния спектакъл. В момента се е отдал напълно на заниманието си, което незабелязано се трансформира в специалност - създава бижута и аксесоари от естествен кехлибар. Неговите творби, както обича да ги назовава, бяха акцент на първия за годината фермерски пазар на Lidl през миналия уикенд.

" Посещавал съм пазарите на Lidl като клиент и в този момент съм доста удовлетворен, че към този момент съм участник. Вълнението ми беше огромно, не знаех по какъв начин ще бъдат признати творбите ми от публиката на фермерския пазар, където хората чакат да им се предложат най-вече храни и питиета. Щастлив съм, че имаше интерес. А обмяната на хрумвания и опит с останалите участници в пазара ми бяха доста потребни ", споделя Иван.

Художникът работи както с балтийски, по този начин и с извънредно скъпия мианмарски кехлибар.
 Снимка 664393

" Кехлибарът е топъл камък, съдържа суицинова киселина, идва от суицинум - дървото, което създава смолата. Това е липсващ тип хвойна ", споделя Иван. Обяснява също, че пазарът е нишов. " Не всеки обича кехлибра. Той е полускъпоценен камък от органически генезис. Има електромагнитни свойства. Мианмарците да вземем за пример вършат доста лечебни смазки с кехлибар, с които лекуват ставни и остеопорозни болести. Но това са практики, които на нас не са ни познати ", споделя още художникът.

Освен нормалните броеници и дамски бижута Иван Саздов създава по поръчка и разнообразни аксесоари. Надява се, че ще може да взе участие на още пазари, проведени от Lidl, и по този начин неговите творби да доближават до още по-голяма аудитория.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР