Иван Илиев Кондов е назначен за служебен министър на външните

...
Иван Илиев Кондов е назначен за служебен министър на външните
Коментари Харесай

Кой е новият външен министър Иван Кондов?

Иван Илиев Кондов е назначен за длъжностен министър на външните работи с декрет на президента Румен Радев, обнародван в " Държавен вестник ".

От 2021 година Кондов заема поста на непрекъснат секретар на Министерството на външните работи, се показва на уеб страницата на ведомството.

През 1994 година Кондов приключва " Международни връзки " в Университет за национално и международно стопанство в София. Постъпва на работа на Министерство на външните работи през 1995 година и до 1998 година е специалист в дирекция " Европейски страни ".

От 1998 до 2001 година е аташе по политически въпроси и пресата в посолството на Република България в Лондон, Обединеното кралство.

От 2001 до 2003 година Иван Кондов е основен специалист в дирекция " НАТО ". След това, до 2007 година, е първи секретар в Постоянната делегация на България към НАТО в Брюксел, Белгия.

В интервала 2007-2009 година Кондов е шеф на дирекция " Държавен протокол " в Министерство на външните работи.

От 2009 до 2012 година е непрекъснат представител на България в Организацията по издръжка и земеделие към Организация на обединените нации (ФАО) в Рим, Италия.

В интервала 20122016 година Иван Кондов е шеф на дирекция " Протокол " в Администрацията на президента на Република България.

От 2017 до 2021 година Кондов заема поста на ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Кралство Испания.

Владее испански, британски, френски и италиански, употребява съветски и португалски.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР