Иван Игнатов, Радослав Борисов и Илия Славков създават компанията AQUILE,

...
Коментари Харесай

Снакс не просто за пред телевизора

Иван Игнатов, Радослав Борисов и Илия Славков основават компанията AQUILE, която създава здравословни снаксове Компанията към този момент получи инвестиция от фонда Morningside Hill - към 1 млн. евро Продуктите с марката Wingrain ще се появят на българския пазар при започване на 2022 година
Пътят от туризма до хранителната промишленост всекидневно не е къс. Една пандемия обаче е нещото, което може да го сведе до едвам няколко месеца. Иван Игнатов и съдружникът му Радослав Борисов, двама от създателите на компанията за здравословен снакс AQUILE, приключват " Икономика на туризма " и се занимават с това до настъпването на първото затваряне предходната година. В момента, в който всичко стопира през март, вземат решение да се преориентират в напълно друга посока. " Аз не мога да заставам на едно място, би трябвало да върша нещо. В такава тежка обстановка това, което сигурно продължава да се търси, са питателните артикули - без храна никой не може ", споделя Игнатов, който вижда възходящата известност на здравословните храни в страната. Той и Борисов основават компанията AQUILE с трети сътрудник, Илия Славков, който от дълги години е в производството на сладки и солени произведения.

През април 2021 година в компанията влиза и фондът за рисков капитал Morningside Hill, който влага към 1 милион евро в компанията против почти 28.5% от сдружението " Акуиле ", което към момента няма цялостна финансова година. Останалите съдружници все още са Илия Славков, Иван Игнатов и Даринка Борисова, брачна половинка на Радослав Борисов.
Здравословно, чисто и българско
" Продуктът ни е напълно ориентиран към здравословния метод на живот и всички съставки са естествени ", споделя Борисов. Снаксът, който би трябвало да се появи на пазара под марката Wingrain, не съдържа консерванти, стабилизатори и изкуствени овкусители и оцветители. Съставките са брашно, слънчогледова лой, вода и подправки, които варират по отношение на брашното. За момента проектът е марката да започва с три усета - оризово брашно с куркума, брашно от леща с чубрица и елда с червен пипер. Друг създаден към този момент усет е с брашно от нахут и ким, само че той евентуално ще излезе на по-нататъшен стадий.

Всички първични материали се набират от български производители. " Желанието ни е да продължим да работим с български производители на първични материали, само че единствено в случай че запазят високо качество. Държим на него, то е в основата на компанията ни ", споделя Игнатов.
Капитал - брой 27
Според двамата е допустимо да бъде открит баланс сред качеството и цената. " Естествено, както при всеки един първокласен артикул, той не може да бъде извънредно на ниска цена ", прибавя Борисов. Цената на последния първообраз на снакса излиза сред 1.70 и 1.90 лв. за потребителя, само че тази цена може да се промени досега на излизане на пазара. Основната цел на компанията е да направи здравословните снаксове налични за всички, които желаят да се грижат за себе си. Смеейки се, Игнатов предизвестява, че с напредването на годините човек би трябвало от ден на ден да внимава какво поставя в тялото си, тъй като резултатите на " джънк фууда " очевидно си проличават.

На въпроса дали пазарът за здравословни артикули и снаксове не е прекомерно кондензиран сега, Борисов дава отговор: " Има място под слънцето за всички. Това, което ни разграничава, е, че продуктът ни е изработен напълно от естествени съставки, подкрепящ само български производители ".

" В началото нарекохме продукта чипс, само че това се оказа неточност, тъй като хората незабавно асоциират думата чипс с картофи и пържено, а нашият артикул има напълно различен усет, направен е от брашно и е печен. Тогава осъзнахме, че тази презентация не е подобаваща, още повече че той просто не е чипс, въпреки на пазара да има много артикули, които не са чипс, само че употребяват наименованието ", споделя Игнатов.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР