Иван Гарелов ще представи книгата си Рокендрол, шпионаж и… последен

...
Иван Гарелов ще представи книгата си Рокендрол, шпионаж и… последен
Коментари Харесай

Иван Гарелов представя Рокендрол, шпионаж и… последен валс

Иван Гарелов ще показа книгата си " Рокендрол, шпионаж и… финален валс “ на 20 април. Събитието ще се състои в хартиен център " Гринуич “.

В " Рокендрол, шпионаж и... финален валс “ създателят обобщава по какъв начин младите се изправят против системата на културно равнище и по какъв начин рокендролът навлиза в България. Конкретният мотив за интереса му към тази история е вестникарски материал, съгласно чието заглавие продуцент на " Щурците “ е бил разузнавач.

Акцент в книгата му е ролята на рокендрола за доближаването на младите генерации от двете системи от двете страни на Желязната завеса. " Стигнах до извода, че 60-те години, и по-точно 1968 година, със събитията в Чехословакия, в единия лагер и младежките протести във Франция, и в Германия по същото време - в другия лагер, дадоха началото на идейното сплотяване сред младите генерации ", споделя Иван Гарелов. 

Според създателя езикът на това сплотяване е рокендролът. " Той беше философия за живота, отношение към статуквото, отношение към такива генерални въпроси на човешкото битие като обич и ненавист, мир или война и по този начин нататък ", счита журналистът. По думите му, в книгата е застъпен документалният темперамент на историята за тя да бъде оптимално справедлива.

" Рокендрол, шпионаж и... финален валс “ съдържа снимков материал и фрагменти от филми, част от които се разгласяват за първи път. 

Иван Гарелов е роден на 6 февруари 1943 година в Смилец. Завършил е Софийския университет със компетентност " Журналистика “. През годините той е работил като редактор - първо във в. " Народна юноша “ (1968 - 1969), а по-късно в Българската телеграфна организация (1970 - 1973). От 1973 година до 2000 година е в Българската национална телевизия като заместител основен редактор и продуцент, водещ и продуцент на обзорното информационно-политическо предаване " Панорама “. По-късно работи и в други малките екрани.

Автор е на книги като " Идвам от Израел “, " Атила против Афродита “, " Недалеч и наскоро “, " Тук и в този момент “ и " Неизпратени писма до Маргарита “, напомнят от Българска телеграфна агенция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР