Италианският кардинал, натоварен от папа Франциск да се опита да

...
Италианският кардинал, натоварен от папа Франциск да се опита да
Коментари Харесай

Папският кардинал-мисионер пристигна в Москва

Италианският кардинал, претрупан от папа Франциск да се опита да помогне за преустановяване на войната в Украйна, ще посети Москва тази седмица, оповестява Ройтерс.

От Ватиканът прецизират, че кардинал Матео Зупи ще бъде в съветската столица в околните дни. Основната цел на самодейността е да насърчи филантропичните жестове, които могат да допринесат за улеснение на разрешаването на актуалната трагична обстановка и намиране на способи за реализиране на обективен мир.

Споменаването на " филантропични жестове " в изказването на Ватикана е отпратка към настояването на Киев Ватиканът да помогне с репатрирането на украински деца. Според Киев близо 19 500 деца са били отведени в Русия или окупирания от Русия Крим от февруари 2022 година

Не е ясно обаче с кого ще се срещне кардиналът в Москва. Ако 67-годишният Зупи се срещне с съветския президент Владимир Путин, той ще бъде един от първите чужденци, които ще създадат това след прекратения протест на бойците от Вагнер.

Възможна е и срещна на Зупи с патриарх Кирил, главата на Руската православна черква. Патриарх Кирил е непосредствен съдружник на Путин и изцяло поддържа съветската инвазия в Украйна като опора против Запада.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР