Италианската кухня е най-добрата в света, обяви преди дни популярен

...
Италианската кухня е най-добрата в света, обяви преди дни популярен
Коментари Харесай

Как ви звучи паста с боб, пица с яйца и майонеза или още по екстравагантен модел – пица с пържени картофи и кренвирш?

Италианската кухня е най-хубавата в света, разгласи преди дни известен гастрономически указател. Първото си място тя дължи на пицата, оповестена за обичано ядене в страната, пред талиателите Болонезе и ризотото. Много постоянно ще чуете италианци, които се възмущават в случай че поискате кетчуп или различен сос за пицата, а какво остава да добавите артикул, който не пасва със семплата идея на локалната кухня.

Пица, паста, сладолед. Няма подозрение, че първата асоциация, която вършим, е с Италия.

Какво обаче ще кажете за паста с фасул, пица с яйца и майонеза или още по ексцентричен модел – пица с пържени картофи и кренвирш? И това също е Италия. Във Фано, провинция Пезаро и Урбино, на Адриатическо море, в пастичерията на Пепа, оферират паста с фасул и свински кожички.

Еуженио споделя, че в тази паста се слагат лук, моркови, наденица запечена в доматен сос и несъмнено чушки и свински кожички. Защото от прасето не се изхвърля нищо.

Пастата с фасул е ядене, което се ражда в условия на беднотия и бедност, с цел да засити хората за оптимално дълго време. " В годините обратно, когато полентата е била прекалено много и е оставала в остатък, нашите предшественици са я смесвали с яйца и по този начин правили тази обичайната паста. Към нея добавяли и други останали храни, които имали в дома си – салами, наденици и фасул. Той бил наложителен, тъй като правел ястието още по-богато на усет и калории и хората ставали сити от масата ", споделя още италианецът.

Макар пастата с фасул да остава обичайната за региона на Фано и Урбино, може да я откриете и в други краища на страната, само че с разнообразни добавки, предава NOVA.

Ако възрастните сме по-склонни да подразним небцето си с нетипични усети, то същинското предизвикателство е да накараме деца да вземат участие в кулинарния опит. За задачата използваме 8-годишни дегустатори.

Александрия и Адриана споделят, че пастата с фасул им е вкусна, въпреки че това не е тъкмо обичаната им храна. Типичният италианец може да ви се разсърди, в случай че поискате кетчуп за пицата, която ви сервира, само че този от Пезаро ще ви се усмихне, изключително в случай че я изберете гарнирана с майонеза, яйца или пържени картофи.

Местните споделят, че всичко при тях е екстравагантно. Правят и пица с тортелини, както и със сладостен картоф.

В Италия, хората от всеки район, държат на присъщите за него ястия. Важното е да се подготвят с пресни, локални артикули. Автентичният усет се предава през поколенията, по тази причина в действителност си коства да обърнем внимание на тези гозби, които ще ни пренесат в времето на италианската кулинарна просвета.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР