Италианската компания за производство на компоненти за соларни инсталации Ecoprogetti

...
Италианската компания за производство на компоненти за соларни инсталации Ecoprogetti
Коментари Харесай

Съпротива на китайския внос: Ecoprogetti ще произвежда соларни панели в България

Италианската компания за произвеждане на съставни елементи за слънчеви съоръжения Ecoprogetti построи нова, автоматизирана индустриална линия с потенциал от 250 MW. Заводът е благосъстоятелност на българската компания " Солар Панел " ЕООД и ще създава слънчеви панели в автоматизиран развой със „ 100% европейски материали “, обясниха от Ecoprogetti за Economic.bg.

За инвестицията стана ясно още през март, когато компанията получи документ клас „ А “ за плана. Новото произвеждане е в Преслав и в него ще бъдат вложени общо 7.35 млн. лева, стана ясно тогава. 

Тази новаторска централа е освен първата по рода си в страната, само че и слага нов стандарт във връзка с софтуерния напредък и уговорката за резистентност в българската слънчева промишленост ", споделят още от италианското сдружение. 

Това се реализира с помощта на усъвършенстваното равнище на автоматизация на завода. Всеки стадий от индустриалния развой е усъвършенстван, с цел да се обезпечи оптималната успеваемост и точност с допустимо минимум работна ръка. Доставените на " Солар Панел " машини са от най-високо равнище на автоматизация, с съвременни способи за цялостна проследимост и индустриален мониторинг, споделят от компанията.

Създадена за произвеждане на високоефективни слънчеви панели, подобаващи както за жилищни здания, по този начин и за слънчеви паркове, новата индустриална линия включва най-новите технологии за слънчеви кафези и материали, подобаващи както за PERC/PERT, по този начин и за TOPCON технологиите. 

Изцяло електрическият ламинатор отличава индустриалната линия от нейните съперници, изключително тези, които разчитат на стандартни индустриални способи, позволявайки на компанията да даде продуктова гаранция до 30 години за модулите. Линията бързо запълва цялостния си потенциал с предстоящо произвеждане от към 1400 панела дневно или към 30 000 панела на месец или до 10 милиона на година.

Въпреки че е дребен, този " анонс " е още една стъпка в посока одобряването на европейското произвеждане на съставни елементи за фотоволтаични съоръжения. Ecoprogetti е със седалище в Италия с офиси във Филипините, Индия, Съединени американски щати и ОАЕ и твърди, че неговото индустриално съоръжение е „ 100% създадено в Европа “.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР