ИСТАНБУЛ (АП) — В сърцето на Истанбул, на върха на

...
ИСТАНБУЛ (АП) — В сърцето на Истанбул, на върха на
Коментари Харесай

Турски майстор поддържа силуета на Истанбул осветен по време на Рамадан в продължение на десетилетия. Той може да е последният

ИСТАНБУЛ (АП) — В сърцето на Истанбул, на върха на извисяващите се минарета, осеяли силуета на града, 68-годишният Кахраман Йълдъз се труди над транспортен съд, който осветява Свещеният за мюсюлманите месец Рамазан от генерации.

Йълдъз, занаятчия на махия, неповторимата турска традиция за нанизване на религиозни послания и рисунки сред минаретата, е изправен пред залеза на процедура, надълбоко вкоренена в турската просвета, която също е приема се за даденост.

В продължение на половин век Йълдъз е страж на тази форма на изкуство, създавайки комплицирани дизайни, които осветяват нощното небе, насърчавайки вярата и милосърдието измежду наблюдаващите. Неговите произведения носят послания, които са предопределени за вярващите по време на Рамадан, време за размисъл и общественост.

Въпреки това, без да се вижда чирак като правоприемник, бъдещето на Махя виси на косъм.

>

Длъжностни лица видяха полумесеца в неделя вечерта в Саудитска Арабия, където се намират най-свещените места в исляма, отбелязвайки нач...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР