Испанският премиер Педро Санчес и бразилският президент Лула да Силва

...
Испанският премиер Педро Санчес и бразилският президент Лула да Силва
Коментари Харесай

Испания и Бразилия обсъждат на COP28 споразумение ЕС - Меркосур

Испанският министър председател Педро Санчес и бразилският президент Лула да Силва ще се срещнат през декември на климатичната конференция COP28 в Дубай , с цел да обсъдят приключването на договарянията по дълго чаканото комерсиално съглашение сред Европейския съюз (ЕС) и Меркосур. Това оповестява в сряда " Ройтерс ", като цитира свои източници.

Източниците споделиха, че  денят на срещата им към момента не е избран, само че се чака да е в петък.

Припомняме, че комерсиалният контракт се приготвя две десетилетия . П само че спомагателните екологични задължения, изисквани от Европейски Съюз, и новите отстъпки, поискани от Бразилия и Аржентина,.

Бразилия и Испания, които надлежно са ротационни  ръководители на Меркосур и на Европейския съюз до края на тази година, считат сключването на договорката за приоритет.
 Бразилия желае съглашения на Меркосур с Китай и Европейски Съюз
Бразилия желае съглашения на Меркосур с Китай и Европейски Съюз

Това съобщи президентът Лула да Силва

През януари,  Лула да Силва поддържа съглашение сред Меркосур и Китай в проект за модернизиране и отваряне на южноамериканския търговски блок към други райони, заяви " Ройтерс ".

Той съобщи това по време на посещаване в Уругвай, направено за да разубеди държавното управление му да реализира единствено договорка с Китай, което би подкопало митническия съюз на Меркосур. Лула сподели, че дълго чаканото съглашение на Меркосур с Европейския съюз (ЕС) би трябвало да бъде приключено незабавно.

Правителствата на Меркосур, която включва също Аржентина, Парагвай и Уругвай, се надяват да разгласят приключването на договарянията на годишната президентска среща на върха на 7 декември в Рио де Жанейро.
 Меркел желае комерсиално съглашение сред Европейски Съюз и Меркосур
Меркел желае комерсиално съглашение сред Европейски Съюз и Меркосур

През 1999 година Европейски Съюз и Меркосур подписаха споразумение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР