Искаше ми се да плача тази сутрин, защото трябваше да

...
Искаше ми се да плача тази сутрин, защото трябваше да
Коментари Харесай

Задушаващият смог поставя Сараево на върха на швейцарския индекс на най-замърсените градове за 2-ри пореден ден

„ Искаше ми се да рева тази заран, тъй като трябваше да изляза и да вдишам отрова, с цел да стигна до работа “, сподели Амра Яганджац, Жител на Сараево. „ Знам, че смяната лишава време, само че нашите управляващи са прекомерно мудни и (замърсяването) ни убива. “

Опасно високите равнища на замърсяване на въздуха през зимните месеци в предишното са били видимо нерешим проблем за Сараево, което е притиснат в дълбока котловина в планините.

Ситуацията обаче се утежни още повече, като излъчванията и замърсяването нарастват с 3% годишно през последното десетилетие заради разпространяването на високи здания, които блокират въздушния поток, потреблението на остарели и мощно замърсяващи транспортни средства и увеличеното потребление на въглища за отопление в града.

Местните управляващи неотдавна разпознаха замърсяването на въздуха като изострен проблем и започнаха да подхващат стъпки за решаването му, в това число посредством последователно възстановяване публичен превоз и увеличение на броя на енергийно ефикасни здания.

Сарае...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР