Искаме да направим велоалеите свързани, затова е нужна тази реорганизация

...
Искаме да направим велоалеите свързани, затова е нужна тази реорганизация
Коментари Харесай

Иван Василев, зам.-кмет на София: Научихме си урока от проекта за „Патриарх Евтимий“

Искаме да създадем велоалеите свързани, по тази причина е нужна тази метаморфоза на придвижването. Цялото това нещо се прави, с цел да може средата да стане доста по-безопасна както за пешеходците, по този начин и за велосипедистите. Просто желаеме да свалим велоалеите от тротоарите и да ги поставим на пътното платно. Това съобщи в студиото на „ Лице в лице “ по bTV заместник-кметът на София Иван Василев във връзка публичното неодобрение поради ремонта на булевардите „ Патриарх Евтимий “ и „ Фритьоф Нансен “.

Василев сервира извинения на жителите, които живеят региона поради породеното стеснение, признавайки, че връзката не е била на равнище.

Булевардът би трябвало да е наличен за всички и да е безвреден. Ако направеното не е оптимално, кметът на София ще преразгледа своето решение. В момента следим резултата, уточни още зам.-кметът и увери, че са си научили уроците от този план и за в бъдеще няма да позволяват повече подобен безпорядък.

По тематиката с детските градини в София Иван Василев даде обещание, че до края на мандата на Васил Терзиев този проблем към този момент „ няма да съществува “.

„ Кметът Терзиев заложи рекордна сума от към 120 млн. лв. за създаване на нови детски градини и възобновяване на остарели. До края на мандата на Васил Терзиев казусът с дефицита на детските градини ще бъде решен “, увери Василев.

По отношение на „ Топлофикация-София “ той изясни, че ще се търси концесионер на сдружението. От думите му се рзабра, че сега Столична община води съвещания с интернационалните банки, с цел да бъде открит най-ефективното решение, с което да се постави завършек на задлъжнялостта на Топлофикация-София.

Зам.-кметът уточни, че се работи и по различен главен проблем в столицата и това са разрушените улици и тротоари. Той изрази вяра, че до 10 години София може да наподобява по радикално друг метод в това отношение, само че за задачата са нужни ежедневни инспекции и инспекции от страна на Столична община, с цел да е несъмнено, че работата се прави качествено и че ще бъде преустановен феноменът „ ремонт на ремонта “.

В умозаключение Иван Василев уточни, че бюджетът на София за тази година е 2,6 милиарда лв., само че тези средства са незадоволителни, с цел да се решат всички проблеми на града.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР