ИСКАМ НОВ ТЕЛЕФОН За по-малките тийнейджъри е важно да се

...
ИСКАМ НОВ ТЕЛЕФОН За по-малките тийнейджъри е важно да се
Коментари Харесай

Откъс от Как мисли тийнейджърът?

ИСКАМ НОВ ТЕЛЕФОН

За по-малките младежи е значимо да се усещат приобщени и одобрявани. Детето ви усвоява обществени умения и основава нови другарства. С движимостите, които има, от време на време „ откупва “ възприятие за принадлежност.

Сценарий: Дъщеря ви се оплаква, че остарелият телефон „ я излага “.

За множеството деца да получат смарт телефон е ритуално събитие, бележещо началото на гимназиалния стадий. То обаче подхранва състезание кой има най-новия модел. Смартфоните са ценена и забележима движимост, тъй като са непрекъснато в ръката на младежа. В резултат са знак номер 1 за статута му.

Вероятно си мислите: Отчитате, че джаджите и телефонните й сметки ви костват задоволително. Възможно е обаче да се разтревожите, че ще се усеща унизена пред приятелите си, тъй като не можете да й осигурите нов телефон.

Какво мисли тя:

• Телефонът й евентуално извършва чудесно предназначението си, а точно – при потребност да се свързва с вас и вие с нея. Тя обаче поддържа връзка посредством него и да има най-новия модел й се коства значимо. Възможно е да се нервира, че остарелият е муден изключително в случай че приятелите й зареждат по-бързо приложенията и фотосите си.

• Възможно е да желае най-новия модел, с цел да впечатли връстниците си.

• Има изострена сензитивност във връзка с обществените съпоставения. Вероятно се тормози приятелите й да не помислят, че родителите й не могат да си разрешат нов телефон.

• Тийнейджърите са склонни да слагат преди всичко своите потребности. Нищо чудно да счита, че точно на нея й се поставя нов модел, даже вашият телефон да е по-стар.

Вместването измежду връстниците е значимо за младежа – движимостите от време на време подхранват възприятието му за принадлежност.

Как да реагирате

В МОМЕНТА

Отчетете желанията й

Първият ви повод евентуално е да кажете „ не “, само че рискувате да я разстроите още повече. Покажете съпричастие с думите: „ Разбирам какъв брой доста искаш нов телефон “.

Проверете какво имат приятелите й

Тийнейджърите преувеличават. За да се ориентирате, попитайте какъв брой нейни другари имат нов модел – „ всички “ или единствено един съученик.

Разберете какъв е казусът съгласно нея

Тийнейджърите са склонни да виждат света в черно-бели краски. Дали „ отписва “ телефона си, тъй като му липсва избрана функционалност? Или е нужен напълно нов модел?

Обсъдете преимуществата на по-старите телефони
 Как мисли младежът? - Практическа детска логика на психиката за съвременни родители " Как мисли младежът? " - Практическа детска логика на психиката за съвременни родители
Наскоро излезлият справочник „ Как мисли младежът? “ (изд. Книгомания) се трансформира в настолно четиво за значително родители, ч...

Обяснете, че новият телефон усилва риска да я ограбят, а и ще се тормози да не го счупи.

В ДЪЛГОСРОЧЕН ПЛАН

Обсъждайте знаците на обществен „ статут “

Вероятно счита, че най-модерният телефон ще й завоюва известност. Споделете, че съгласно научните проучвания младежите се усещат най-добре измежду другари с сходни притежания.

Покажете й по какъв начин да разчиства фотосите
 За първи път у нас излиза богато илюстрирано издание за Италия За първи път у нас излиза богато илюстрирано издание за Италия
За първи път у нас излиза богато илюстрирано издание за Италия, плод на хиляди незабравими километри, пропътувани от създателите Румяна Ни...

Хилядите изображения забавят телефона. Научете я да изтрива непотребните фотоси, с цел да не го претрупват.

Давайте образец

Овладявайте порива да си купувате съвременни джаджи. Говорете от кое място идват стоките; обсъждайте етичната търговия и по какъв начин консуматорството поврежда и природата, и индивида.

Предложете й да го заслужи

Ако изпълнявате всяко предпочитание, ще приема щедростта ви за даденост. Нека икономисва за телефон до рождения си ден или й предложете метод да проработи известна сума.

Още от ЛИТСПОТ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР