Искам да се фокусирам върху позитивното от този турнир. В

...
Искам да се фокусирам върху позитивното от този турнир. В
Коментари Харесай

Гришо: Трябва да благодаря и на себе си за свършената работа, тежките часове, болката, дисциплината

" Искам да се концентрирам върху позитивното от този шампионат. В Маями не успявах да се показва добре преди, тъй че за мен беше цел да дойда и да се опитам още веднъж. Ясно е обаче, че това беше седмицата на Яник - той игра страховит тенис. Няма потребност да посървам, ще имам няколко дни да проучвам какво направих добре и какво не се получи, по-късно стартира сезонът на клей ", сподели българският тенисист Григор Димитров след финала на шампионата от сериите " Мастърс " в Маями. Българският тенисист загуби от Яник Синер с 3:6, 1:6.

Според Димитров въздействие във финала в Синер са оказали дребни моменти при взимането на съответни решения. " Всеки състезател от Топ 10 е доста сложен противник, уповавам се да съм научил нещо ново и от този мач. "

Димитров беше запитан за компликациите, които среща и напрежението, с което би трябвало да се оправя.

" За мен най-голямата компликация постоянно е била да бъде непрекъснат, за всеки един тенисист е доста друго това, през което минава. Едновременно ти си най-големия си критик, само че и другар. Трябва да благодаря и на себе си за свършената работа, тежките часове, болката, дисциплината. Трябва да се наслаждаваш на тези неща, защото те те вършат по-добър човек ".

За него достигането до край значи връщане в Топ 10 на международната класация. От през днешния ден Димитров заема девето място в света.

" Преди да бъдеш огромен първенец, би трябвало да бъдеш добър човек и постоянно съм се стремил към това. Всички, които играем тенис изживяваме своята фантазия, само че това е единствено един дребен прозорец от нашия живот, по-късно ще бъде друго. В момента съм по доста забавен път и имам личното си съревнование ", сподели още Димитров.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР