Искахме да поставим екологията в полето на изкуството, да надградим

...
Искахме да поставим екологията в полето на изкуството, да надградим
Коментари Харесай

Куратор: Искаме да поставим екологията в полето на изкуството

Искахме да сложим екологията в полето на изкуството, да надградим понятието и под него да разбираме и среда, основана от индивида, да проследим какви са взаимоотношенията, въздействията. Това сподели кураторът на изложбата " Нови екологии “ Виктория Драганова в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “.  

" Нови екологии “ е план в три изложбени елементи, втората от които ще бъде показана през днешния ден. Тя включва работи на Мартин Атанасов, Марина Генова и Седрик Ван Парис, описа кураторът. " Работим с осем актьора и беше значимо всеки един актьор да получи пространство. Опитваме се да подкрепим артистите да търсят разнообразни направления, които са по-експериментални, по-философски, да задават по-големите въпроси “, сподели тя.  

По думите й разделянето сред природа и просвета е нещо, което сме наследили от модерността. " Ние от дълго време не сме органични по метода, по който желаеме да бъдем. С нашите изложения се опитваме да си представяме по-конкретно, по-ясно какво в действителност чакаме от света, в който живеем “, сподели още Виктория Драганова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР